Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid.

Toetsenborden


Sorting:
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...


Gaming toetsenbord

Gaming toetsenbord

Een gaming toetsenbord of gaming keyboard is zoals de naam al doet vermoeden meer dan een gewoon toetsenbord. Deze zijn speciaal ontworpen om de echte gamer in alles te voorzien waar hij of zij behoefte aan heeft. Zo is het voor de meeste games bijvoorbeeld belangrijk om een aantal specifieke knoppen te gebruiken, die met RGB technologie verlicht kunnen worden.

Ook is het van belang dat de gevoeligheid van toetsen kunnen worden aangepast, zodat deze sneller reageren op de aanraking door de gamer. En verder beschikken gaming toetsenborden over de mogelijkheid knoppen te programmeren naar de wensen van de gamer en de vereisten van specifieke games. Door nauwkeuriger te reageren maken gamers meer kans op een efficiënte manier te spelen en tegenstanders te overwinnen.


Gaming toetsenbord mechanisch

Met een mechanisch gaming zijn gamers in staat om de toetsaanslag van een specifieke toets te registreren. Dat gebeurt door een individuele mechanische schakelaar, of switch en ook wel Cherry genoemd, onder een dergelijke toets in te drukken. De veer die onderdeel uitmaakt van de switch registreert vervolgens hoe hard of zacht de toets wordt ingedrukt, zodat bepaald kan worden hoe de toets gebruikt moet worden tijdens het gamen.


RGB toetsenbord

Een RGB toetsenbord kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo kun je ervoor kiezen om de verlichting te laten dienen als extra spectaculaire spelbeleving. Maar de RGB verlichting kan ook tot doel hebben om alleen de specifieke toetsen die je voor een game gebruikt te laten oplichten. Op die manier hoef je niet te zoeken naar welke toets je nodig hebt, maar zie je deze al vanuit je ooghoek. Ideaal om je geheel op het beeldscherm te kunnen focussen en niet afgeleid te worden.


Draadloos gaming toetsenbord

Een draadloos gaming toetsenbord heeft als voordeel dat je niet op hoeft te passen dat je verstrikt raakt in draden, of de verbinding verbreekt met de pc doordat de aansluiting er per ongeluk uit getrokken wordt. Deze presteren even goed als toetsenborden met bedrading.


Klein / mini gaming toetsenbord

Een mini gaming toetsenbord is een stuk kleiner van formaat dan reguliere toetsenborden en heeft meestal minder toetsen. De functie van toetsen kun je wel aanpassen, zodat je er geen enkele daadwerkelijk hoeft te missen. Deze mini toetsenborden zijn onder andere ontworpen voor gamers die graag naast de ruimte die de muis en de pc innemen, zoveel mogelijk bewegingsvrijheid willen overhouden op het bureaublad.