• In-house assemblage
 • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
 • Eigen technische dienst
 • We helpen je graag: 0572-328120

Docking station, multiport videoadapter of USB-hub?

Docking stations, multiport videoadapters en USB-hubs overlappen elkaar vaak in functie en uiterlijk. Soms kun je door de bomen het bos niet meer zien, omdat het allemaal erg op elkaar lijkt. Hieronder leggen we voor ieder type uit wat het is en waarvoor ze geschikt zijn.

Wat is een docking station?

Een docking station maakt van een laptop een werkstation. Met één kabel verbind je de dock met jouw laptop, monitor en alle andere randapparatuur. Een docking station is ideaal voor gebruik op een werkplek of een flexplek op kantoor. Wat is belangrijk bij het kiezen van een docking station?:

 • Voor welk model laptop wil ik een docking station?
 • Welke hoofdaansluiting heeft mijn laptop? Moderne laptops zijn meestal voorzien van minimaal één USB-C poort.
 • Hoeveel monitoren en randapparaten wil ik aansluiten op het docking station? De meest gebruikte aansluitingen op monitoren en beamers zijn HDMI, DisplayPort en VGA. Als je extra randapparatuur wilt aansluiten, zoals een printer, muis of toetsenbord kies dan voor een docking station die voorzien is van meerdere USB-poorten.

Wat is een videoadapter voor USB-C?

Een multiport- of USB-C-videoadapter is een soort converter die het ene signaal omzet naar een ander signaal. Zo is het mogelijk om verschillende apparaten met elkaar te verbinden die niet dezelfde aansluiting hebben. Hoe kies je een USB-C videoadapter of multiport videoadapter?

 • Welke aansluitingen heb ik nodig voor mijn monitoren of beamer? De meest gebruikte aansluitingen op monitoren en beamers zijn HDMI, DisplayPort en VGA.
 • Welke USB-poorten heeft mijn laptop/pc? Moderne laptops zijn meestal voorzien van minimaal één USB-C poort.
 • Wil ik een extra aansluiting voor netwerk, Power Delivery, USB-A of USB-C en kaartlezer? Als je extra randapparatuur wil aansluiten zoals een printer, muis of toetsenbord kies je voor een multiport videoadapter die voorzien is van meerdere USB-poorten.

Hoe kies ik een USB-hub?

Met een USB-hub breid je het aantal USB-poorten van jouw laptop of pc uit. Er zijn USB-hubs met alleen maar USB-A-poorten, maar er zijn ook varianten met een mix van USB-A- en USB-C-poorten.

 • Welke USB-poorten heb ik nodig? Controleer hoeveel USB-apparaten je op jouw laptop of pc wilt aansluiten.
 • Welke USB-poorten heeft mijn laptop/pc? Moderne laptops hebben meestal ten minste één USB-C-poort.
 • Wil je een hub met netwerkpoort, kaartlezer en Power Delivery? Als je extra randapparatuur wil aansluiten, zoals een kaartlezer, printer, muis of toetsenbord, kun je het beste kiezen voor een hub die is uitgerust met meerdere poorten.
ACT AC7049 - Docking Station
DisplayLink - USB-C - USB-A
Volgende werkdag in huis
135,00 111,57
ACT AC7040 - Multiport adapter
USB-C - HDMI - 4K
Volgende werkdag in huis
41,00 33,88
ACT AC7335 - Adapter
USB-C - RJ45 - Gigabit
Volgende werkdag in huis
21,50 17,77
ACT AC7010 - Adapter
USB-C - HDMI - 4K
Volgende werkdag in huis
21,00 17,36
ACT AC7047 - Dockingstation
USB-C 3.2 Gen 1 - HDMI, 2 x DP - GigE
Volgende werkdag in huis
149,95 123,93
ACT AC7315 - Adapterkabel
USB-C - HDMI - 4K
2-3 werkdagen
22,50 18,60
Bezig met laden...