• azerty/check In-house assemblage
  • azerty/check Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • azerty/check Eigen technische dienst
  • azerty/check Vragen? Stuur een appje

Hoe installeer ik RAM?

Werkgeheugen is heel makkelijk zelf te installeren, maar er zijn een paar dingen waar je even op moet letten. Op deze pagina leggen we het uit.

De korte samenvatting is als volgt:

  • Zorg dat je de juiste sloten gebruikt.
  • Pas als het clipje in de module haakt is hij goed geïnstalleerd.
  • Vergeet niet om na de installatie het XMP/EXPO profiel in te stellen in de BIOS.

Hoe installeer ik RAM in een desktop?     |     Hoe installeer ik RAM in een laptop?

Hoe installeer ik RAM in een desktop?

In de video hiernaast legt Jeff uit hoe je je RAM moet installeren en vervolgens moet instellen in de BIOS van jouw computer.

Hieronder leggen we de installatie nog even stap voor stap uit.

Stap 1

In de meeste gevallen zul je twee RAM-modules hebben, maar vier sloten. Het is belangrijk dat je de juiste sloten eerst gebruikt. Meestal staat dit aangegeven op het moederbord zelf, en anders is het in de handleiding te vinden. Als je vier RAM-sloten hebt moet je in 99% van de gevallen slot 2 en 4 eerst gebruiken. In de afbeelding hiernaast staat dat ook aangegeven met de witte bolletjes naast A2 en B2.

Als je vier geheugenmodules hebt kan je alle vier de sloten natuurlijk gewoon gebruiken.

 

Stap 2

Als je de juiste sloten hebt geïdentificeerd, kan je de clipjes van die sloten openen. Pak hierna de RAM-modules en zorg dat de inkeping op de module overeenkomt met die van het moederbord.

 

Stap 3

Kijk nog een keer goed of je de module niet verkeerd om hebt. Druk daarna de module in het slot totdat je een klik hoort.

 

Stap 4

Controleer of de module goed in het slot zit. Het clipje dat je in stap 2 geopend hebt zou in de module moeten haken. Gefeliciteerd, je nieuwe werkgeheugen is geïnstalleerd.

Vergeet na de installatie niet het XMP/EXPO-profiel in te stellen in de BIOS. Dit zijn de optimale instellingen voor jouw geheugenmodules. Als je dit niet doet werkt jouw RAM langzamer dan waarvoor ze gemaakt zijn. Jeff legt in de video hierboven uit hoe je dat doet.

Hoe installeer ik RAM in een laptop?

Stap 1

Open de laptop en bekijk waar de modules geplaatst kunnen worden. Het is niet in elk laptop mogelijk om RAM bij te plaatsen. Onderzoek dit dus eerst voordat je RAM voor je laptop aanschaft.

Op de foto hiernaast zijn twee RAM-sloten voor een laptop te zien, een met module en eentje zonder.

Stap 2

Plaats de module iets schuin in het slot, zoals te zien op de foto. Let op dat de inkeping op de module overeenkomt met de inkeping in het slot.

Stap 3

Druk de module naar beneden, zodat deze plat komt te liggen en de lipjes aan de zijkant de module vastpakken. Als je de module er ooit weer uit wil halen schuif je de lipjes aan de kant, de module springt dan omhoog waarna je deze kunt verwijderen.

loader
Bezig met laden...