Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid.

NAS

Een back-up maken naar een NAS (Network Attached Storage) of netwerkschijf kan een makkelijke manier zijn om een lokale reservekopie te maken van je belangrijke bestanden. Met een NAS heb je de vrijheid om zelf te bepalen hoeveel opslag je wilt en kun je deze eenvoudig uitbreiden wanneer je wilt. Vanaf een NAS kun je ook automatisch een back-up maken naar een externe locatie, bijvoorbeeld een andere NAS of een back-up service in de cloud.

Meer NAS

Externe HDD

Een goedkope manier om een back-up te maken is via een externe harde schijf. Je hoeft hiervoor niets te installeren, het is een kwestie van inpluggen en je bestanden kopiëren. Let wel op dat je de bestanden op je externe schijf gebruikt als kopie en niet als enige versie van een bestand, een back-up heeft pas zin als je je belangrijke bestanden op meerdere plekken hebt staan.

Meer Externe HDD's

Externe SSD

Wil je de eenvoud van een externe HDD en de snelheid van een SSD? Ga dan voor een externe SSD. Naast de snelheid heeft een SSD als voordeel dat deze veel beter tegen een stootje kan: waar een externe HDD een val op de grond waarschijnlijk niet overleeft kun je een SSD in de meeste gevallen gewoon weer inpluggen en verdergaan waar je gebleven bent.

Meer Externe SDD's