Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid.

LG

LG

LG

Het bedrijf LG is een fabrikant van elektronica, waaronder speakers, computers, monitoren, projectoren en sinds 2010 ook van smartphones. LG is ook producent van energiezuinige televisies met een hoge resolutie beeldscherm. Het bedrijf adverteert met de slogan ‘Life’s Good’ en de filosofie die het hanteert is gebaseerd op het humanisme. In 2013 was LG de tweede grootste fabrikant van LCD-televisies.

LG is opgericht in Zuid-Korea onder de naam Lucky Goldstar, waarbij het onderdeel Lucky voornamelijk de Zuid-Koreaanse en Goldstar de buitenlandse klanten bediende. In 1995 werd besloten de naam te veranderen naar LG Electronics, dat weer onderdeel uitmaakt van de LG Groep, welke werd opgericht in 1947 en waarvan het hoofdkantoor in Seoel staat.

LG Logo

GEEF MIJ ADVIES
Sorting:
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

LG monitor

De LG monitor staat bekend als een betrouwbaar product van hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment is onderverdeeld in beeldschermen voor reguliere desktop computers en gaming monitoren. Een LG monitor wordt ook wel een LG computerscherm genoemd.

Een bekende productlijn van deze LG gaming monitoren is de UltraGear. Ze zijn verkrijgbaar in standaardmaten, maar er zijn ook modellen die extra breed zijn en een zogenaamd UltraWide beeldverhouding hebben. Ideaal geschikt voor gamers die overzicht willen houden over de game die ze spelen.

LG monitor

LG speaker

Behalve de meer gangbare producten, zoals smartphones en televisies, produceert LG ook geluidsapparatuur, waaronder de LG speaker. Een bekende productlijn van het bedrijf op gebied van luidsprekers is de LG XBOOM Go. Hiervoor is LG de samenwerking aangegaan met de Britse fabrikant Meridian, een van de meest toonaangevende merknamen in de wereld van de audioapparatuur.

Meridian werkt met de zogenaamde DSP-technologie, wat zorgt voor een diepere bas en welke vervorming van het geluid tegengaat. Deze eigenschappen ondersteunen het meest natuurlijke geluid en verhelpen storende effecten als ruis, zodat je ongestoord kunt genieten van muziek en het achtergrondgeluid van je favoriete series. Aangezien het materiaal van de LG XBOOM Go gedeeltelijk bestaat uit rubber is de speaker ook beschermd tegen stoten en vallen.

LG speaker

LG projector

Een LG projector, ook wel beamer genoemd, heeft als kenmerken een beeld in hoge resolutie en natuurgetrouwe kleuren, die geprojecteerd kunnen worden op groot formaat. De projector zelf is compact en dus gemakkelijk te verplaatsen. Deze kan door het design ook tegen een stootje, wat bijvoorbeeld voordelen bieden kan in de omgeving van kinderen. Het uitvergroten van een beeld met een beamer kan afdoen aan de scherpte ervan, maar met een LG projector is dit te vermijden.

LG projector