Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid.

Compatibiliteit AMD Socket AM4

AMD's socket AM4 gaat alweer enkele generaties van de Ryzen-processoren mee. De meeste moederborden met dezelfde socket die in eerste instantie op de markt zijn gekomen kunnen na een BIOS-update overweg met de nieuwste Ryzen-processoren. Op deze pagina vind je een overzicht van welke processorgeneraties werken in combinatie met welke moederbordseries.

BIOS-update

In sommige gevallen moet eerst een nieuwe versie van de BIOS worden geïnstalleerd. De BIOS van een moederbord is namelijk een essentiële factor bij de ondersteuning van een processor. Omdat er vaak nogal wat tijd zit tussen de fabricage van het moederbord en het moment waarop je aan de slag kunt met het product, heb je logischerwijs vrijwel altijd een verouderde BIOS-versie wanneer je het moederbord uit de verpakking haalt.

Hoewel een BIOS-update in principe ook zelf is uit te voeren, biedt onze assemblageafdeling ook een BIOS-update aan en is deze update ook in verschillende assemblageproducten verwerkt. Om een nieuwe BIOS te installeren is altijd een reeds ondersteunde (oudere) processor nodig, iets wat de meeste gebruikers niet in huis hebben. In veel gevallen is het daarom aan te bevelen om een BIOS-update uit te laten voeren als je een nieuw moederbord bestelt.

Hieronder vind je een overzicht van de assemblagevormen die een BIOS-update bevatten. Kijk voor meer informatie op onze assemblage-pagina.

Deelassemblage Assemblage zonder
Windows‑installatie
Assemblage met
Windows‑installatie
BIOS-update Met 1 jaar garantie Met 1 jaar garantie
CPU-montage Met 2 jaar garantie Met 2 jaar garantie
  Met 3 jaar garantie Met 3 jaar garantie
  Server/workstation  

 

Processorgeneratie

 

Ryzen 1000 Ryzen 2000 Ryzen 3000 Ryzen 5000
500-serie moederborden
X570 Alleen G-processoren* Werkt Ryzen 3, 5 en 7 werken, bij Ryzen 9 kan een BIOS-update nodig zijn* Werkt na BIOS-update*
B550 Werkt niet Werkt
B550
400-serie moederborden
X470 Werkt Werkt (na BIOS-update)* Werkt nog niet (BIOS-updates worden in 2021 verwacht)*
B450
300-serie moederborden
X370 Werkt Werkt (na BIOS-update)* Meeste modellen werken (na BIOS-update)* Werkt niet
B350
A320 Werkt niet

*) Voor enkele moederborden is er geen aangepaste BIOS-versie beschikbaar. Kijk voor de volledige lijst van processoren die (na een BIOS-update) werken met het door jou gekozen moederbord op de website van de fabrikant. Je kunt uiteraard ook terecht bij onze assemblageafdeling via assemblage@azerty.nl. Vermeld daarbij duidelijk om welk moederbord het gaat, zodat wij je zo snel mogelijk van een antwoord kunnen voorzien.