Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid.

Compatibiliteit Intel Socket 1151

Intel's socket LGA 1151 gaat alweer vier processorgeneraties mee. Dit zorgt ervoor dat alle processoren uit deze generaties fysiek op de moederborden passen, maar lang niet altijd werken in alle verschillende combinaties. Op deze pagina vind je daarom een overzicht van welke processorfamilies werken in combinatie met welke moederbordseries.

Intel socket 1151

BIOS-update

In sommige gevallen moet eerst een nieuwe versie van de BIOS worden geïnstalleerd. De BIOS van een moederbord is namelijk een essentiële factor bij de ondersteuning van een processor. Omdat er vaak nogal wat tijd zit tussen de fabricage van het moederbord en het moment waarop je aan de slag kunt met het product, heb je logischerwijs vrijwel altijd een verouderde BIOS-versie wanneer je het moederbord uit de verpakking haalt.

Hoewel een BIOS-update in principe ook zelf is uit te voeren, biedt onze assemblageafdeling ook een BIOS-update aan en is deze update ook in verschillende assemblageproducten verwerkt. Om een nieuwe BIOS te installeren is altijd een reeds ondersteunde (oudere) processor nodig, iets wat de meeste gebruikers niet in huis hebben. In veel gevallen is het daarom aan te bevelen om een BIOS-update uit te laten voeren als je een nieuw moederbord bestelt.

Hieronder vind je een overzicht van de assemblagevormen die een BIOS-update bevatten. Kijk voor meer informatie op onze assemblage-pagina.

DeelassemblageAssemblage zonder
Windows‑installatie
Assemblage met
Windows‑installatie
BIOS-update Met 1 jaar garantie Met 1 jaar garantie
CPU-montage Met 2 jaar garantie Met 2 jaar garantie
  Met 3 jaar garantie Met 3 jaar garantie
  Server/workstation  

 

Processorgeneratie

 

6e generatie
(Skylake)
7e generatie
(Kaby Lake)
8e generatie
(Coffee Lake)
9e generatie
(Coffee Lake Refresh)
100-serie moederborden
H110 Werkt Werkt (na BIOS-update)* Werkt niet
B150
H170
Q170
Z170
200-serie moederborden
B250 Werkt Werkt Werkt niet
H270
Q270
Z270
300-serie moederborden
H310 Werkt niet Werkt niet Werkt Werkt (na BIOS-update)*
B360
B365
H370
Z370
Z390 K-/KF-processoren werken, in overige gevallen kan een BIOS-update nodig zijn*

*) Voor enkele moederborden is er geen aangepaste BIOS-versie beschikbaar. Kijk voor de volledige lijst van processoren die (na een BIOS-update) werken met het door jou gekozen moederbord op de website van de fabrikant. Je kunt uiteraard ook terecht bij onze assemblageafdeling via assemblage@azerty.nl. Vermeld daarbij duidelijk om welk moederbord het gaat, zodat wij je zo snel mogelijk van een antwoord kunnen voorzien.