Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid.

Compatibiliteit Intel Sockets

Intel heeft over jaren heen veel chipsets op zijn naam staan, maar lang niet zoveel sockets. Helaas werkt niet elke CPU direct met een gekozen socket met chipset. Op deze pagina vind je een overzicht van welke processorfamilies werken in combinatie met welke moederbordseries.

Intel Socket 1200

BIOS-update

In sommige gevallen moet eerst een nieuwe versie van de BIOS worden geïnstalleerd. De BIOS van een moederbord is namelijk een essentiële factor bij de ondersteuning van een processor. Omdat er vaak nogal wat tijd zit tussen de fabricage van het moederbord en het moment waarop je aan de slag kunt met het product, heb je logischerwijs vrijwel altijd een verouderde BIOS-versie wanneer je het moederbord uit de verpakking haalt.

Hoewel een BIOS-update in principe ook zelf is uit te voeren, biedt onze assemblageafdeling ook een BIOS-update aan en is deze update ook in verschillende assemblageproducten verwerkt. Om een nieuwe BIOS te installeren is altijd een reeds ondersteunde (oudere) processor nodig, iets wat de meeste gebruikers niet in huis hebben. In veel gevallen is het daarom aan te bevelen om een BIOS-update uit te laten voeren als je een nieuw moederbord bestelt.

Hieronder vind je een overzicht van de assemblagevormen die een BIOS-update bevatten. Kijk voor meer informatie op onze assemblage-pagina.

Deelassemblage Assemblage zonder
Windows‑installatie
Assemblage met
Windows‑installatie
BIOS-update Met 1 jaar garantie Met 1 jaar garantie
CPU-montage Met 2 jaar garantie Met 2 jaar garantie
  Met 3 jaar garantie Met 3 jaar garantie
  Server/workstation  

Processorgeneratie

400-serie moederborden

 

10e generatie 11e generatie

H410

Werkt Werkt niet

B460

Werkt Werkt niet

H470

Werkt BIOS update*

Z490

Werkt BIOS update*

500-serie moederborden

H510

Werkt Werkt

B560

Werkt Werkt

H570

Werkt Werkt

Z590

Werkt Werkt

*) Voor enkele moederborden is er geen aangepaste BIOS-versie beschikbaar. Kijk voor de volledige lijst van processoren die (na een BIOS-update) werken met het door jou gekozen moederbord op de website van de fabrikant. Je kunt uiteraard ook terecht bij onze assemblageafdeling via assemblage@azerty.nl. Vermeld daarbij duidelijk om welk moederbord het gaat, zodat wij je zo snel mogelijk van een antwoord kunnen voorzien.