• azerty/check In-house assemblage
  • azerty/check Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • azerty/check Eigen technische dienst
  • azerty/check We helpen je graag: 0572-328120

Samsung SSD's

Samsung SSD kopen? Azerty verkoopt alle populaire SSD's van Samsung. Veel Samsung SSD's kunnen we direct uit eigen voorraad leveren. Keuze uit verschillende Samsung SSD’s zoals Samsung Pro Series, Samsung QVO Series en Samsung EVO series. Bij Azerty geldt dan vandaag besteld, volgende werkdag in huis - ook in het weekend.

Er zijn 107 resultaten gevonden

97-107 van 107 resultaten

Er zijn 107 resultaten gevonden

97-107 van 107 resultaten

SSD kopen bij Azerty

Een SSD (solid state drive) is de opvolger van de harde schijf, met voordelen als een veel hogere snelheid, een lager energieverbruik en een volledig stille werking. Het prijsverschil met harde schijven wordt steeds kleiner. Als je eenmaal op een computer met een SSD hebt gewerkt, wil je niet meer terug. Een SSD is, in tegenstelling tot een HDD, geen schijf, maar bevat chips waar data op bewaard wordt.

Samsung 980 pro ssdSamsung 980 pro ssd
Verschillen tussen ssd'sVerschillen tussen ssd's

Verschillen tussen SSD’s

Er bestaan grote verschillen in prestaties tussen verschillende SSD’s. De meest betaalbare modellen zijn nog altijd sneller dan een harde schijf en geschikt voor systemen die niet zwaar worden belast. Voor een beetje meer heb je echter al gauw een model dat vele malen sneller is, onder meer doordat ze een geavanceerdere controller bevatten die de geheugenchips slimmer kan aansturen. Zelfs de meerprijs van supersnelle NVMe-SSD’s valt tegenwoordig te overzien, wat ongetwijfeld de reden is dat die steeds populairder worden.

         
         
         
         
         

Geschiedenis SSD’s

De eerste generatie SSD’s maakten gebruik van zogenaamd SLC-geheugen, waarbij 1 bit per cel werd opgeslagen. Deze werden opgevolgd door modellen met MLC-geheugen, die de standaard opslag per cel verdubbelden. De meeste SSD’s van de huidige generatie maken gebruik van TLC-geheugen, waarbij in elke geheugencel drie bits worden opgeslagen.

De consensus is dat dergelijke SSD’s het enkele duizenden cycles uithouden – naar een SSD van bijvoorbeeld 500 GB zou je dus minstens 500 TB moeten kunnen schrijven voordat er problemen optreden, in de praktijk vermoedelijk zelfs een veelvoud daarvan.

Kingston A400 SSDKingston A400 SSD
Crucial MX500 ssdCrucial MX500 ssd

QLC-SSD’s

Nieuwe QLC-SSD’s zoals de Crucial P1 en Samsung 860 QVO slaan in elke cel vier bits op en zijn daarmee goedkoper te produceren, maar hebben in theorie ook een minder lange levensduur. Voor data-opslag zijn ze nog altijd uitstekend geschikt, maar wie zijn SSD de hele dag volop belast wil misschien toch wat meer uitgeven aan een model met drie of zelfs twee bits per cel. Dat laatste type wordt eigenlijk alleen nog toegepast in de Pro-reeksen van Samsung en is fors duurder, maar zowel sneller als duurzamer dan standaard TLC-geheugen.

Welke capaciteit?

SSD’s zijn de afgelopen jaren fors in prijs gedaald. Een SSD 500 GB en een SSD 1 TB zijn daarom erg in trek. Met dergelijke SSD’s zou je zelfs kunnen overwegen om de langzamere en ratelende harde schijven helemaal de deur uit te doen. We zien dat SSD’s met een capaciteit lager dan 250 GB steeds minder populair worden. Zoals een medewerker van een niet nader te noemen SSD-fabrikant het treffend omschreef: dan betaal je meer voor de 2,5”-behuizing en de verpakking dan voor de geheugenchips. Bovendien zijn grotere SSD’s doorgaans sneller dan hun kleine broertjes, omdat er naar meer chips parallel geschreven kan worden.

SSD’s maken gebruik van hetzelfde soort flashgeheugen als bijvoorbeeld smartphones en usb-sticks. In een SSD zitten echter meerdere van dat soort chips, waar supersnel parallel naar toe kan worden geschreven. Bovendien zitten er daardoor geen bewegende onderdelen in een SSD, wat ze zuinig, schokbestendig en volledig stil maakt.

Gigabyte ssdGigabyte ssd
Samsung QVO ssdSamsung QVO ssd

Waarom een Samsung SSD?

Azerty biedt de populairste Samsung SSD’s aan voor scherpe prijzen. Samsung SSD’s staan niet alleen bekend om de kwaliteit, maar ook de diversiteit in aanbod. Zo heb je een ruime keuze uit SSD’s.

Samsung SSD kopen

Pro serie
QVO serie
PM863 serie
SM863 serie

Externe SSD

Naast de interne varianten zijn er ook externe SSD’s. Deze SSD’s zijn een alternatief voor de normale externe harde schijf en kun je gemakkelijk aanlsuiten via een Thunderbolt of usb 3.0 aansluiting op je computer of laptop.

Samsung externe ssdSamsung externe ssd
loader
Bezig met laden...