Black Friday deals bij AzertyBlack Friday deals bij Azerty
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

Welke gaming gear heb ik nodig bij mijn setup?

Je hebt een hele toffe game-pc aangeschaft, maar ben je daarmee klaar voor de strijd? Nog niet, want de juiste randapparatuur is cruciaal om een echte eindbaas te worden. Maar welke gaming gear moet je dan absoluut in huis hebben? Wij zetten de juiste accessoires op een rijtje.

1. Muis | 2. Toetsenbord | 3. Headset | 4. Muismat | 5. Een gaming monitor | 6. Webcam (voor de streamers) | 7. Gamestoel

gaming gear advies setupgaming gear advies setup

1. Muis

Die ouderwetse, grijze kantoormuis kan écht niet. Gamen hoor je te doen met een fatsoenlijke gaming muis. Eentje met een optische sensor, programmeerbare knoppen en uiteraard RGB-verlichting, want het oog wil ook wat. Onze tip is om te kiezen voor een muis met een zo hoog mogelijke DPI (dots per inch). Dit heeft invloed op hoe snel de cursor van je muis beweegt. Dit is met name handig bij het gamen, omdat je dan snelle bewegingen moet maken. Je wilt natuurlijk wel je vijand te snel af zijn.

2. Toetsenbord

Een gaming toetsenbord moet voldoen aan jouw behoeftes. Het is handig om eerst na te denken welke functionaliteiten jouw toetsenbord moet hebben. Denk dan aan zaken als:

  • Mechanisch of membraam toetsenbord
  • Bedraad of draadloos
  • RGB-verlichting
  • Programmeerbare toetsen
  • Anti-ghosting

Heb je hulp nodig bij je keuze? Op deze pagina vertellen we je meer over gaming toetsenborden.

toetsenbord adviestoetsenbord advies

3. Headset

Geluid is ontzettend belangrijk, want je wilt toch je vijand aan horen komen? Ook voor headsets zijn er veel mogelijkheden. Onze tip is om te kiezen voor een wireless headset. Zo blijf je nergens achter steken met je draad en heb je meer bewegingsvrijheid. Daarnaast wil je een goede microfoon op je headset hebben, zodat je kunt communiceren met je teamgenoten. Maar het allerbelangrijkste is dat je headset fijn op je hoofd moet zitten. Je wilt immers tot laat in de uurtjes gamen zonder kopzorgen.

headset adviesheadset advies

4. Muismat

Heb je een gaming muis gekocht, dan is een geschikte muismat ook een must. Je wilt namelijk vloeiend en precies kunnen bewegen. Een muismat met een glad oppervlak en nauwkeurige tracking response is dan belangrijk. Verder is het belangrijk dat de onderzijde voorzien is van antislip rubber, zodat de mat altijd op zijn plek blijft liggen.

5. Een gaming monitor

Voor een game-pc heb je ook een gaming monitor nodig die zo veel beelden per seconde kan weergeven. Bij de keuze voor een gaming monitor moet je met name naar de verversingssnelheid en de reactietijd kijken. Onze tip is om kiezen voor een monitor die beschikt over een variabele refreshrate, namelijk AMD Freesync of Nvidia G-Sync. Meer informatie over deze technieken lees je in dit artikel.

gaming monitor reactietijd fotogaming monitor reactietijd foto

6. Webcam (voor de streamers)

Misschien een vreemde eend in de bijt, want waarom zou je een webcam nodig hebben tijdens het gamen? Maar als je van plan bent om te streamen op Twitch of YouTube dan heb je toch echt een webcam nodig. En het liefst een kwalitatieve webcam, want je wilt een professionele indruk achterlaten om meer abonnees en views te scoren. Let hierbij op de resolutie van de webcam. Hoe hoger, hoe beter.

logitech webcam advieslogitech webcam advies

7. Gamestoel

Als je urenlang aan het gamen bent, dan is het belangrijk dat je op de juiste stoel zit. Je wilt uiteraard geen last van je rug of schouders hebben. De juiste gamestoel geeft meer comfort en zorgt ervoor dat je lichaam de steun krijgt die het nodig heeft. Gamestoelen hebben vrijwel altijd een ergonomische zitting en je kunt de stoel afstellen naar je eigen lichaamsbouw. Je bent dus gegarandeerd van lange gamesessies zonder pijntjes.

Kom je er toch niet uit?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over wat de juiste gaming gear is voor jouw setup? Stel dan gerust je vraag aan onze experts. Zij helpen je graag bij jouw zoektocht naar de beste gaming randapparatuur.