Black Friday deals bij AzertyBlack Friday deals bij Azerty
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

Eizo

Eizo –voluit Eizo Corporation -is een van oorsprong Japans elektronicabedrijf gespecialiseerd in de productie van monitoren. Het bedrijf werd opgericht in maart 1968 in Hakusan, Japan en maakte op dat moment nog voornamelijk apparatuur dat te maken had met televisies. Toen nog onder de naam Hakui Electronic Corporation, dat het bedrijf later veranderde in Eizo. In 1981 begon Eizo met de productie van monitoren en een paar jaar later, in 1985, begon Eizo door te dringen tot de Europese markt. Sinds de overname van Siemens Medical monitorsin 2007 levert Eizo ook monitoren aan de medische sector. Deze worden gekenmerkt door een hoogcontrastratio en de lichtopbrengst en bijvoorbeeld gebruikt voor het onderzoeken van röntgenfoto's.

De Eizo monitor is een bekend begrip voor iedereen die de beste beeldkwaliteit verwacht van een monitor. Met een Eizo scherm ben je verzekerd van een scherp beeld en een hoge verversingsnelheid, wat voornamelijk een ideale oplossing is voor serieuze gamers en degenen die graag films en series streamen. Een hoge verversingsnelheid zorgt ervoor dat beelden niet gaan haperen. Ook zijn de monitoren van Eizo bekend om de aandacht voor ergonomie, waardoor je als gebruiker bijvoorbeeld minder nekklachten krijgt.

Eizo

Eizo ColorEdge

De monitoren van Eizo hebben sowieso al een hoger kleurenbereik dan de monitoren van de meeste andere merken. Toch heeft de Eizo Coloredge een kleurweergave waarmee het zichzelf alsnog overtreft. Voor dit Eizo scherm maakt het bedrijd gebruik van de eigen ontwikkelde en gepatenteerde technologie genaamd DUE. Dit is de afkorting van digitale uniformiteitsequalizer. Dankzij deze toepassing worden afwijkingen in tonen gecorrigeerd, waarmee Eizo een stabiele weergave van de beelden garandeert.

EIZO ColorEdge CG-20EIZO ColorEdge CG-20
Eizo FlexScan EV3895 37.5" UWQHD+ Ultrawide Curved USB-C MonitorEizo FlexScan EV3895 37.5" UWQHD+ Ultrawide Curved USB-C Monitor

Eizo FlexScan

Een van de meer bekende modellen is de Eizo Flexscan,een monitor met een bijna randloos scherm. Hierdoor heb je in mindere mate het gevoel dat je naar een ingekaderd beeld aan het kijken bent. Gebruikers beschouwen dit over het algemeen als een prettige kijkervaring, aangezien een dikke rand om je beeldscherm heen soms wat wil afleiden.Daarnaast biedt de Flexscan automatische helderheids aanpassing en ontspiegeling.

         
         
         
         
         

Eizo DuraVision

De Eizo Duravisionis een multi touch monitor. Deze kan tot wel tien aanrakingen tegelijkertijd verwerken en kan daarmee door meerdere personen tegelijk gebruikt worden. De Duravision reageert alleen op een styluspen. Mocht je dus per ongeluk het scherm aanraken met je hand negeert de Duravision het. Dit is mogelijk dankzij de capacitieve touchtechnologie (PCAP), waar de Duravision modellen mee uitgerust zijn.

Eizo DuraVision FDF2711W-IPEizo DuraVision FDF2711W-IP