Black Friday deals bij AzertyBlack Friday deals bij Azerty
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

Lexmark

Open the possibilities

Lexmark is een relatief jong Amerikaans bedrijf, dat opgericht werd in 1991. In eerste instantie fungeerde het als een dochteronderneming van IBM, maar in 1995 werd Lexmark een zelfstandige onderneming. Het elektronicabedrijf dankt de naam aan de Amerikaanse plaats waar het destijds nog als hoofdkantoor van de printerafdeling van IBM gevestigd was: Lexington, in de staat Kentucky. Lexmark is gespecialiseerd in printers en inktcartridges, maar produceert ook andere kantoorartikelen, zoals kopieerapparaten en papier. Daarnaast wordt er software voor bedrijven ontwikkeld.

Lexmark

Managed Print Services (MPS)

Een van de diensten waar Lexmark bekend om staat is het Managed Print Services (MPS). Hiermee heeft de gebruiker de controle over de volledige documentomgeving. Het gaat hier om het verminderen van het aantal afdrukken en dus een afname van het papierverbruik. Dit is niet alleen bevorderlijk voor het milieu, maar scheelt bedrijven ook heel wat kosten. Om de gehele afdrukomgeving te kunnen overzien is het wel van belang dat de beveiliging gewaarborgd blijft. Met MPS zorgt Lexmark ervoor dat bedrijven een beter overzicht en lagere kosten hebben, zodat deze meer efficiënt kunnen werken.

Lexmark is ook op een andere manier betrokken bij het terugdringen van milieuvervuiling. Het Lexmark Cartridge Inzamelprogramma is tot stand gekomen om cartridges te recyclen, waarbij het bedrijf de kosten die gemaakt worden voor het ophalen hiervan voor eigen rekening neemt.

Lexmark printerLexmark printer

Lexmark printer

De core business van Lexmark is toch wel de Lexmark printer. Deze zijn onderverdeeld in printers voor kleine en grotere bedrijven. De printers voor kleinere bedrijven zijn meer compact, beter betaalbaar en eenvoudiger te installeren. Dit doet niet af aan de kwaliteit van de printers en de beveiliging ervan

Meer info

         
         
         
         
         

Lexmark laserprinter

Een laserprinter maakt gebruik van lichttechnologie bij het afdrukken van teksten en afbeeldingen op papier. In de printer zit een drum (koker) die lichtgevoelig is en middels elektriciteit een negatieve lading krijgt. Daarna wordt de tekst of de afbeelding op de drum geprojecteerd en volgt er blootstelling aan tonerpoeder. Het tonerpoeder wordt vervolgens afgestoten door de niet-belichte vlakken op de drum, die over het papier rolt en het doelbestand afdrukt.

Meer info
Lexmark laserprinterLexmark laserprinter
Lexmark inktcardridgeLexmark inktcardridge

Lexmark inktcartridges

Zonder Lexmark inktcartridges kun je natuurlijk geen gebruik maken van de printer. Daarom heeft het bedrijf een groot assortiment aan eigen cartridges voor alle beschikbare printers.

Lexmark toners

Terwijl een cartridge is gevuld met vloeibare inkt, is een toner gevuld met inktpoeder. Toners worden gebruikt in laserprinters, waarvan Lexmark ook een ruim assortiment bieden kan.

Lexmark tonerLexmark toner