• In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

Poly

Poly is de nieuwe naam van Plantronics en Polycom. Plantronics is een Amerikaans merk dat is opgericht in 1961. In 2019 namen ze Polycom over, en veranderde de naam naar Poly.

Poly geschiedenis

Het bedrijf heeft een bijzondere geschiedenis. Plantronics is namelijk ontstaan uit de noodzaak van kleine, lichtgewicht headsets voor piloten van passagiersvliegtuigen. Begin jaren zestig van de vorige eeuw ontwikkelden Courtney Graham, een piloot van United Airlines, en Keith Larkin gezamenlijk een headset die klein en licht van gewicht was en tegelijkertijd een stootje kon hebben. Het betrof een vrij eenvoudig ontwerp dat resulteerde in de eerste Plantronics headset met de naam MS-50. De samenwerking tussen Graham en Larkin vormde namelijk de basis onder het bedrijf Pacific Plantronics, dat later bekend werd als kortweg Plantronics.

Graham werd ook betrokken bij de eerste Amerikaanse bemande ruimtevlucht, ook wel het Mercury-programma genoemd. Plantronics richtte hiervoor het team Space Environmental Communications op, dat nauw samen zou werken met NASA om communicatie in de ruimtevaart te ontwikkelen. Inmiddels is Plantronics, tegenwoordig Poly, uitgegroeid tot een bedrijf dat wereldwijd opereert en voornamelijk headsets voor commercieel gebruik maakt.

Poly Voyager

De Poly Voyager is een productlijn met een ruim assortiment aan headsets. Deze headsets hebben precies de elementen die Plantronics zo groot hebben gemaakt. Robuust, oftewel opgebouwd uit een stevige constructie en licht van gewicht. Op die manier wordt de headset een verlengstuk van jezelf, waarbij je nauwelijks nog in de gaten hebt dat je er een draagt.

Een van de nieuwste modellen van deze productlijn is de Voyager Legend, een Poly Bluetooth headset. Deze heeft een ongeëvenaarde geluidskwaliteit en is zeer comfortabel in gebruik, vooral belangrijk voor gebruikers die hele werkdagen bellen. De Voyager Legend bevat drie microfoons die ruis en windruis onderdrukken en beschikt over SmartSensor technologie. Het opzetten van de headset kan door de sensoren geregistreerd worden, zodat deze automatisch een oproep aanneemt. Je kunt dan nog wel alsnog kiezen tussen de opties antwoorden of negeren.

De Poly Voyager Legend beschikt dus ook over Bluetooth technologie. Daardoor kun je bijvoorbeeld op je iPhone of Android-smartphone nagaan hoeveel capaciteit de batterij van de headset nog heeft. De Voyager Legend wordt daarom ook wel omschreven als de eerste echt intelligente headset.

Ook bekend is de Poly Backbeat FIT, een productlijn speciaal ontworpen voor sporters. Deze headsets hebben een gestroomlijnde, flexibele band en zijn waterbestendig.

         
         
         
         
         

Bezig met laden...