Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid.

Milieu

Azerty probeert zo goed mogelijk om te gaan met het milieu. Dat doen we uiteraard door ons afval te scheiden en wat mogelijk is te hergebruiken, maar ook door zo bewust mogelijk om te gaan met bijvoorbeeld het printen van documenten. We proberen hier zo digitaal mogelijk te werken. De printjes die we toch moeten maken, compenseren we door het planten van een boom op Nationale Boomplantdag.

Verder kunnen we je altijd helpen bij oude pc-onderdelen. Wil je deze weg doen, dan kun je deze afvoeren via de milieustraat, maar je kunt ze ook bij ons afgeven, of via een pakket opsturen naar E-Waste. Alle opties zijn kosteloos, en goed voor het milieu!

Oud voor Nieuw

Het afvoeren van oude apparatuur kan bij Azerty.nl altijd. Bij aanschaf van een nieuw elektrisch apparaat kun je jouw oude apparaat kosteloos retour geven. Een klein elektrisch apparaat kun je meegeven aan de pakketbezorger van PostNL op het moment dat u uw nieuwe apparaat ontvangt.

De meeneemservice is op dit moment alleen nog beschikbaar in Nederland en geldt alleen bij levering van het nieuwe apparaat door PostNL. Zorg je er wel voor dat:

 • het artikel in een stevige verpakking met passende afmetingen zit of anders in een afgesloten zak die niet kan scheuren
 • het apparaat leeg en schoon is (vrijgemaakt van vloeistoffen en vetten)eventuele losse onderdelen goed zijn vastgezet en dat het geheel goed verpakt is, zodat ze tijdens het transport geen schade kunnen toebrengen aan andere artikelen
 • het pakket niet groter is dan 175cm x 78cm x 58cm en niet zwaarder is dan 30 kilo
 • onderstaande adres goed leesbaar is op de bovenkant van de verpakking:
  Azerty E-waste
  Antwoordnummer 2003
  2130 RH Hoofddorp
 • Vermeld bij het adres, in de linkerbovenhoek het bestelnummer van uw nieuw bestelde artikel. De inname van het oude apparaat is definitief. De opgehaalde apparaten worden op een milieuvriendelijke manier en volgens wettelijke regels verwerkt.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Mevrouw de Vries wil bij ons een laptop aanschaffen omdat haar huidige computer defect is. Ze belt naar onze service en vraagt om advies. Er wordt voor goede laptop gekozen, die ze wil laten versturen. Vervolgens vraagt ze wat ze met haar oude computer dient te doen. Je krijgt dan de keuze om de defecte computer bij ons langs te brengen of terug te sturen naar ons, dan zorgen wij kosteloos voor de afvoer hiervan. Als je een bon erbij doet van de verzendkosten, dan betalen we die naar je terug.

Uiteraard kun je ook zelf naar de milieustraat bij jou in de buurt, waar je ook kosteloos jouw computer kunt langsbrengen.

Meer informatie hierover kunt u opvragen bij Francisca Peters via francisca.peters@azerty.nl.