• Gratis thuisbezorgd vanaf € 25*
 • In-house assemblage
 • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
 • Eigen technische dienst
 • We helpen je graag: 0572-328120

Narrowcasting

Narrowcasting, ook wel 'Digital Signage' genoemd, is een effectieve manier van communiceren met beeldschermen. Met narrowcasting bereik je de doelgroep die vlakbij is... namelijk de mensen die bij je 'over de vloer komen' of ‘in de buurt zijn'.

Sfeerfoto brasserieSfeerfoto brasserie

Hoe werkt narrowcasting?

Wat is narrowcasting?

Narrowcasting kan bestaan uit één beeldscherm of een netwerk van beeldschermen die verspreid zijn door een gebouw en/of over meerdere vestigingen in het land. Daarbij maakt het niet uit of dit beeldscherm groot, klein, horizontaal, verticaal, binnen of buiten geplaatst is... Of dat de narrowcastingplayer aangesloten is op een beamer, videowall, ‘outdoor’ LED scherm of touchscherm. Met een touchscherm is interactie mogelijk met degene die het beeldscherm gebruikt. En zolang het touchscherm niet wordt gebruikt en deze in sluimerstand staat wordt narrowcasting toegepast... zo sla je 2 vliegen in 1 klap.

De narrowcastingplayer is een kleine mediaplayer in een metalen behuizing en ongeveer net zo groot als een pakje speelkaarten. Hierdoor is deze eenvoudig te plaatsen in de buurt (achter?) van het beeldscherm.

Doordat de narrowcastingplayer is aangesloten op het internet, kan deze verbinding maken met een webserver waar de uitzendgegevens staan die via het Content Management Systeem (beheersysteem) beschikbaar zijn gesteld.

Via deze internetverbinding is het ook mogelijk om een koppeling te maken met databases die gegevens van reserveringen, prijslijsten en RSS feeds bevatten. Zo kan er altijd eigen nieuws, lokaal- en internationaal nieuws, verkeersinformatie, weersverwachting en Social Media berichten automatisch en in eigen huisstijl worden weergegeven.

Sfeerfoto bakkerijSfeerfoto bakkerij

Waarom narrowcasting?

Narrowcasting is véél méér dan alleen een beeldscherm met wat informatie erop. Hieronder hebben we nog wat punten opgesomd waaruit je kan opmaken dat wij daar anders over denken...

 • Narrowcasting heeft een hoge attentiewaarde.
 • Narrowcasting wordt ook ingezet om ’sfeer en emotie’ mee te geven.
 • Jarenlange ervaring.
 • No-nonsense begeleiding van ‘A’ tot ‘Z’.
 • Lage overheadkosten dus gewone prijzen.
 • Ons CMS is een bewezen systeem dat gekoppeld is aan vele narrowcastingschermen door heel het land.
 • De huidige generatie narrowcasting LED-schermen geven het interieur een moderne uitstraling.
 • Narrowcasting van Azerty is onafhankelijk, dus je bepaalt zelf ‘wat' en ‘wanneer' er vertoond wordt…
 • Narrowcasting van Azerty is onafhankelijk, dus geen ongewenste reclames!
 • Narrowcasting is verbonden met het internet waardoor er altijd actuele informatie vertoond wordt.
 • De narrowcasting is 'zelf voorzienend' te maken waardoor er zonder omkijken, een actuele presentatie is.
 • Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 4 mensen die naar narrowcasting kijkt, een niet geplande aankoop doet.
Sfeerfoto zwembadSfeerfoto zwembad

Voor wie?

Met narrowcasting van Azerty informeer je in eigen huisstijl en bepaal je zelf wat je op het narrowcastingscherm laat zien.

Denk daarbij aan: sluitingstijden tijdens vakantieperiodes, aankondigingen van een braderie, aanbiedingen, personeelslid van de maand, het laatste nieuws, nieuwste producten, diensten, de actuele weersverwachting, bijzonderheden over de locatie, actuele verkeersinformatie, OV aankomst- en vertrektijden, verwijzingen naar websites, zonnepaneel-rendement-info, aankondigingen van personeelsuitje, als bewegwijzering, menu prijzen, omzet prognoses enz.

Narrowcasting zie je in wachtruimte, entree, personeelskantine, sportkantine, zwembad, koffiehoek, showroom, winkelruimte, etalage, kleedruimte, beursstand, restaurant, snackbar, outdoor enz.

Samengevat vind je narrowcasting terug in de volgende branches: overheid, cultuur, sport indoor en outdoor, zwembad, voetbal, kapper, automotive, onderwijs, horeca, recreatie en tourisme, industrie, gezondeidszorg, welzijnszorg, financiële dienstverlening, handel en retail, facilitaire dienstverlening, informatie en communicatie, bouw- en vastgoed, zakelijke dienstverlening enz.

Sfeerfoto informatiepuntSfeerfoto informatiepunt

Eenvoudig

Met het door onszelf ontwikkelde Content Management Systeem (CMS), kan je overal waar een internetverbinding is, op een -al zeggen we het zelf- kinderlijk eenvoudige wijze een uitzending maken, aanpassen of ‘plannen’. Zo is het mogelijk om met de ‘Planner’ een 'doelgroep gerichte uitzending' op een van te voren bepaalde dag, periode, tijdstip en beeldscherm nog specifieker te laten zien. Met het CMS kan voor vele beeldschermen uitzendingen maken en aansturen. Of deze beeldschermen nu verspreid zijn door het pand, geplaatst zijn in meerdere vestigingen door het land of bij een entree boven elkaar staan, alles is overzichtelijk aan te sturen vanuit het CMS.

 • Kan gebruikt worden door meerdere gebruikers die elk een eigen inlog krijgen en rechten.
 • Is ‘op maat gemaakt’. Een gebruiker ziet alleen de opties waar toestemming voor gegeven is.
 • Is gebruiksvriendelijk door ‘Drag & Drop’ User Interface en heeft geen ‘buttons’ in beeld die er toe doen.
 • Is webbased, dus overal waar een device met een internetverbinding is, kan het CMS gebruikt worden.
 • Krijgt regelmatig updates.
 • Het CMS kan ook plannen. Zo kan je zelf bepalen ‘wat’ en ‘wanneer’ er uitgezonden wordt.
 • Zijn er meerdere uitzendingen, dan zijn deze per dag en per uur in te plannen.
 • Het CMS kan meerdere players tegelijk aansturen maar ook een player individueel.
 • Op de Systeem pagina van het CMS kan je zien of de player online is en kan je de player aansturen.
 • Is de player offline dan blijft de laatst gedownloade uitzending zichtbaar, dus géén zwart beeld.
Sfeerfoto cultuurhuisSfeerfoto cultuurhuis

Het CMS

Met het CMS kan je dus niet alleen een uitzending maken, het is ook mogelijk om het CMS te koppelen met een database. Zo’n database kan verschillende soorten informatie bevatten, denk daarbij aan reserveringen, prijslijsten van kassasystemen, sportuitslagen, nieuwsberichten van website... enz. Op deze manier kan kan je pagina’s laten zien in de uitzendingen die automatisch voorzien worden van informatie. In combinatie met je eigen pagina’s, het lokale weer en nieuws blijft de narrowcasting altijd actueel.

Wil je meer weten over het CMS of een demo willen ontvangen? Neem dan contact op met onze narrowcastingspecialist 0572 - 21 40 05 of stuur een mail naar narrowcasting@azerty.nl. Wij staan je graag te woord en geven je het beste advies!

Voorbeeld CMS NarrowcastingVoorbeeld CMS Narrowcasting
ZwembadZwembad

Narrowcasting van azerty is ‘all inclusive’

Azerty biedt narrowcasting aan in abonnementsvorm waarbij 'alles' inclusief is, wij noemen dit narrowcasting ‘All Inclusive’. Het enige waar je in principe zorg voor moet dragen is stroom, een internetverbinding en een beeldscherm. Mocht je andere narrowcasting wensen hebben, of vragen over narrowcasting, neem dan contact op met onze narrowcastingspecialist 0572 - 21 40 05 of stuur een mail naar narrowcasting@azerty.nl. Wij van Azerty staan je graag te woord en geven je het beste advies!

Wat je nog meer nodig hebt

LED schermen

Heb je nog nog geen beeldscherm, dan hebben wij uiteraard een bijpassende professioneel narrowcastingscherm voor je. Een narrowcastingscherm is niet zomaar een ‘huis-tuin-en-keuken’ scherm. Een professioneel LED-scherm moet bij wijze van spreken 24 uur per dag aan kunnen staan, laag stroomverbruik hebben en een goede hoek blijven houden op het moment van inkijken. Ook belangrijk is dat het scherm goed reageert op het omgevingslicht. Is er veel licht aanwezig dan dimt de lichtweergave van het scherm en is er weinig licht dan versterkt de lichtweergave.

De ervaring heeft ons geleerd dat LED-schermen met 2 verschillende soorten lichthelderheid van 700 cd/m2 en 2.500 cd/m2 het beste ingezet kunnen worden voor narrowcasting. Er wordt dan gekeken naar de aanwezigheid van licht in de omgeving van het beeldscherm, komt dit LED-scherm te hangen waar weinig omgevingslicht is dan volstaat het scherm met 700 cd/m2. Komt het LED-scherm bijvoorbeeld in een etalage te hangen waar veel omgevingslicht is, dan adviseren wij een LED-scherm met een lichthelderheid van 2.500 cd/m2.

Bevestiging

HDMI-splitter

De narrowcastingplayer kan 1 beeldscherm aansturen. Wil je op 2 beeldschermen aparte informatie laten zien, dan heb je 2 narrowcastingplayers nodig. Indien de informatie hetzelfde mag zijn op 2 beeldschermen dan gebruik je een HDMI-Video splitter. Let wel de afstand tussen beide schermen kan ongeveer 10 meter zijn.

HDMI-kabels

Standaard wordt een narrowcastingplayer geleverd met 1 x Micro HDMI > HDMI kabel van 1,5 m. en 1 x netwerkkabel van 2 meter. Indien je een HDMI- of netwerkkabel nodig hebt van een andere lengte, dan kan je deze natuurlijk ook bij ons bestellen.

Netwerkkabels