Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid.

AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. De AVG is een Europese privacywet en wordt ook wel aangeduid met de Engelstalige benaming General Data Protection Regulation (GDPR). Met de komst van AVG vervalt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Door de aanpassing van Wbp naar AVG verandert er het één en ander. Zo is er in de AVG onder andere versterking en uitbreiding van privacyrechten. Ook zijn er meer verantwoordelijkheden voor organisaties en bestaan dezelfde bevoegdheden voor alle Europese toezichthouders.

 

Maatregelen

Azerty heeft o.a. de volgende beveiligingsmaatregelen getroffen:

  • Alle doelverwerkingen van de persoonsgegevens zijn opgenomen in een register (op afroep beschikbaar)*;
  • Alle data met persoonsgegevens staan in goed beveiligde datacenters (toelichting op afroep beschikbaar)*;
  • Het versturen van data met persoonsgegevens binnen Azerty gaat uitsluitend via een encryptie;
  • Alle maatregelen op het gebied van persoonsgegevens worden gemonitord op zowel systeem- als gebruikersniveau;
  • Door middel van audits en steekproeven wordt de naleving van bovengenoemde maatregelen gecontroleerd;
  • Toegang tot persoonsgegevens wordt beperkt door doelgebonden toegangsbeperkingen;
  • Alle toegang tot persoonsgegevens wordt beperkt tot personen met de juiste bevoegdheden;
  • Periodiek wordt de controle op bevoegdheden gecontroleerd;
  • Gebruik van een firewall, die zowel het interne als externe verkeer monitort. We controleren regelmatig (doch minimaal 1x per jaar) de firewall-instellingen;
  • Interne procedures en processen zijn aangepast, zodat we jouw persoonsgegevens met de uiterste zorg zullen behandelen;
  • Er is een datalekprocedure opgesteld (op afroep beschikbaar)*;
  • Privacy by design/default zijn opgenomen.

Ook op gebied van klantrechten zijn er aanpassingen nodig. Daarom bestaan er verschillende keuzemogelijkheden via Mijn Azerty. Zo is het mogelijk om een verzoek in te dienen om vergeten te worden en om aan te geven of je akkoord gaat met de volgende zaken:

  • Leveringsmeldingen van vervoerders;
  • Nabellen;
  • After sales mail na het afronden van een bestelling;
  • Nieuwsbrieven.

Wanneer een order rechtstreeks van de leverancier naar jou wordt verzonden, dan worden jouw klant- en ordergegevens doorgegeven aan de leverancier i.v.m. de uitvoering van de wettelijke overeenkomst (grondslag).

Azerty heeft overeenkomsten afgesloten met haar verwerkers, waardoor uw persoonsgegevens ook door hen alleen worden gebruikt waarvoor deze bedoeld zijn en de AVG gewaarborgd is.

*Neem hiervoor contact op via de gebruikelijke kanalen.

Vergeten worden

Als klant heb je het recht om vergeten te worden. Dit kun je aangeven op onze website. Mocht je ervoor kiezen om vergeten te willen worden dan heeft dit enkele gevolgen, namelijk:

  • Alle sessies worden verwijderd, ook actieve sessies;
  • Je kunt niet meer inloggen;
  • Er zijn geen traceerbare klantgegevens meer te vinden in onze systemen (tenzij die nodig zijn voor de uitvoering van de wet, bijvoorbeeld de wettelijke bewaartermijn van facturen de Belastingdienst);
  • Orderhistorie en kopiefacturen worden verwijderd;
  • Account kan niet meer teruggezet worden;
  • Lopende orders worden na afhandeling gearchiveerd;
  • Lopende serviceaanvragen worden na afhandeling gearchiveerd;
  • Je kunt de gegevens niet meer opvragen die normaliter via een account op te vragen zijn, bijvoorbeeld facturen, orderhistorie of nieuwsbriefvoorkeuren.

 

Hoe kan ik vergeten worden?

Op jouw persoonlijke pagina (Mijn Azerty) vind je na inloggen het kopje “mijn gegevens”. Hieronder is een menuoptie toegevoegd: “Privacy”. Bij deze menuoptie is het mogelijk om op de knop “Mijn account verwijderen” te klikken. Er zal altijd om een bevestiging gevraagd worden. Een verwijdering van jouw account kan namelijk niet meer teruggedraaid worden. Na bevestigen word je uitgelogd (en worden cookies verwijderd). Ook worden jouw winkelmandje en account verwijderd.

Hou er rekening mee dat het enkele werkdagen kan duren voordat de gegevens overal verwijderd zijn. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je je account hebt verwijderd, maar nog wel een nieuwsbrief van ons ontvangt.