Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid.

Raalte en omgeving

Azerty bevindt zich in het hart van Salland, Raalte (ofwel Roalte genoemd op zijn Sallands). De geschiedenis van Raalte gaat zelfs terug naar de 12e eeuw. Er is genoeg te doen en te zien in Raalte en omstreken, de toerist beoordeeld Raalte zelfs met een 8,3 gemiddeld. Het meest staat Raalte toch wel bekend om Stoppelhaene, het oogstfeest dat jaarlijks in augustus wordt gehouden. Maar ook het Ribs & Blues festival dat in 2011 eerste jubileumdag vierde, staat Raalte tegenwoordig bekend als trekpleister van bluesliefhebbers uit het hele land. Alsof dat nog niet genoeg is, staat er in Raalte zelfs een American Motor Cycle Museum, met een unieke collectie Amerikaanse Motorfietsen van begin 1900 tot de jaren '80. Je kunt er zelfs overnachten in het aangesloten WestCord Hotel.

Maar ook als je voor de rust komt en de natuur wil genieten, ben je in en rond Raalte op de juiste plek. Het is prachtig fietsen in Salland, een aantal routes zijn uiteengezet door Overijssel. Fiets langs de oude boerderijen, oude hooischuren of over de Sallandse Heuvelrug en je sluit Salland voor altijd in je hart.