• azerty/check In-house assemblage
  • azerty/check Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • azerty/check Eigen technische dienst
  • azerty/check We helpen je graag: 0572-328120

Muizen

Computermuizen zijn er in veel verschillende soorten. Voor standaard gebruik op kantoor of thuis bestaan er bedrade muizen. Er zijn ook draadloze muizen voor als je op een grotere afstand je computer wilt besturen of als je zo min mogelijk kabels wilt hebben. Gebruik je je muis meerdere uren per dag? Kijk dan eens naar een ergonomische muis om klachten te voorkomen. Voor gamers zijn er gamingmuizen ontwikkeld met een lage reactietijd. Ook zijn er muizen speciaal voor links- en rechtshandigen.

Er zijn 1327 resultaten gevonden

1105-1128 van 1327 resultaten

Er zijn 1327 resultaten gevonden

1105-1128 van 1327 resultaten

Nee, niet die muis

We kennen het allemaal: de computermuis. De muis wordt ook wel een aanwijsapparaat genoemd. Het stuurt de cursor aan die op je beeldscherm te zien is en maakt het mogelijk om een bestand of een toepassing te openen door erop te klikken. Er zit altijd minimaal één knop op de muis, maar in de meeste gevallen zijn dit er twee, terwijl er vaak ook een scrolwiel aanwezig is. Met deze laatste knop kun je webpagina’s sneller doorgaan, reeksen bestanden in kortere tijd doorzoeken en foto’s in- en uitzoomen. De muis dankt zijn naam aan het feit dat het qua vorm gelijkenissen vertoont met het dier.

Al in de jaren zestig van de vorige eeuw werd de eerste muis ontwikkeld. Deze werd uitgevonden door Douglas Engelbart en William English, verbonden aan het Amerikaanse Stanford Research Institute. De ingewikkelde naam voor de uitvinding die ze deden is ‘X-Y positie-indicator voor een beeldschermsysteem’. Deze eerste muis had nog maar één knop. Jaren later, in 1981, zouden muizen dankzij de lancering van de IBM-PC meer knoppen krijgen. Tegenwoordig bestaan er ook ergonomische muizen, die heel anders van vorm zijn en ontworpen worden voor het tegengaan van RSI.

         
         
         
         
         

DPI

De kwaliteit van een muis wordt mede bepaald door het aantal DPI, oftewel ‘dots per inch’. Hiermee wordt gedoeld op het aantal dots (of pixels) die de cursor op het beeldscherm aflegt door de muis een inch (2,54 cm) te verschuiven. Hoe beter de kwaliteit van de muis, hoe hoger het aantal DPI.

Bekijk hier

Bedraad, of draadloze muis

Behalve verschillende typen muizen op gebied van het aantal knoppen en of ze ergonomisch zijn of niet, bestaat er ook de bekabelde en de draadloze muis. Draadloze muizen kunnen werken op een batterij, of zijn oplaadbaar. Deze zijn vooral handig wanneer je onderweg bent.

Bekijk hier

Optische muis

Een optische muis heeft een ingebouwd LED-lampje onderin de muis. Aan de hand van de weerkaatsing van het licht wordt bepaald hoe en waarheen er bewogen wordt. Bij de meeste optische muizen kun je de nauwkeurigheid aanpassen, want als nadeel wordt wel genoemd dat deze vaak te snel reageren op bewegingen.

Bekijk hier

Lasermuis

Een lasermuis, het woord zegt het al, is een muis met een ingebouwde laser. De werking is vergelijkbaar met de optische muis. Hierin verschillen de optische en de lasermuis van de mechanische muis, die werkt met een balletje die beweging op de twee assen (de x- en de y-as) bepaalt.

Bekijk hier

loader
Bezig met laden...