• azerty/check In-house assemblage
  • azerty/check Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • azerty/check Eigen technische dienst
  • azerty/check We helpen je graag: 0572-328120

Workstations

Iedere workstationgebruiker is anders. Bij Azerty vind je dan ook een breed assortiment. Maar hoe weet je nu welke workstation het beste bij jou past? Wij helpen je graag met het zoeken naar het perfecte systeem voor jou, zodat je geen concessies hoeft te doen. Je kunt hiervoor uiteraard contact opnemen met jouw accountmanager, maar je kunt ook verder lezen en je te laten informeren over de juiste beslissing voor jou.

Hulp nodig?

Vind je het lastig om een keuze te maken? Wij hebben alle kennis in huis om je te helpen.

Waarom kiezen voor een workstation in plaats van een standaard pc?

Het verschil tussen een pc en een workstation is aan de buitenkant nauwelijks te zien. Juist de details zorgen ervoor dat een workstation zich onderscheidt van een pc. De componenten van een workstation zijn zo samengesteld dat deze volledig zijn aangepast naar de specifieke wensen van de gebruiker. Waar een pc veel meer gericht is op consumentengebruik, zijn workstations er voor de professionals die zich bezighouden met zware software voor onder andere 3D-ontwerpen, foto- en videobewerking.

Welke verschillende soorten workstations bestaan er?

Grofweg bestaan er drie soorten workstations: de mobile workstation, de desktop workstation en de all-in-one workstation.

Mobile workstation

In een mobile workstation worden de draagbaarheid van een laptop en de kracht van een workstation gecombineerd. Een mobile workstation is ideaal als je veel onderweg bent of op locatie moet werken.

Desktop workstation

De behuizing van een desktop workstation doet je denken aan die van een desktop-oc, dit is namelijk een tower of een small form factor (SFF) behuizing. De componenten in een desktop workstation zijn echter vele malen krachtiger dan de componenten van een desktop-pc.

All-in-one workstation

Bij een all-in-one zijn de componenten in het beeldscherm ingebouwd. Dat geldt dus ook voor een all-in-one workstation. Je hebt daarmee niet alleen een heel krachtige workstation, maar ook een stijlvol apparaat dat ook beschikbaar is met een touchscreen.

Welke software gebruik ik?

Om jouw werk goed te kunnen uitoefenen, werk je met bepaalde software. De software kan nog zo functioneel zijn, als je hardware deze niet voldoende ondersteunt kun je niet optimaal werken. Op basis van de software die jij gebruikt adviseren wij graag welke workstation voor jou geschikt is, zodat je onbezorgd aan jouw opdrachten kunt werken. Wij hebben alle kennis in huis om exact aan te bieden wat je nodig hebt. Wij geven graag persoonlijk advies. Plan daarvoor een belafspraak in.

Wil je je online oriënteren, bekijk dan per software wat geschikte workstations zijn. Je vindt workstation van alle merken, HP, Dell, Lenovo en Azerty, om op die manier een goede overweging te kunnen maken.

Belafspraak maken

Fotografie

Hou jij je bezig met fotografie en werk je met Adobe Lightroom of Adobe Photoshop?

Post productie

Wanneer je je bezighoudt met post productie dan werk je waarschijnlijk met Adobe After Effects, Adobe Premiere Pro of DaVinci Resolve. Ook voor deze software hebben wij een selectie gemaakt van workstations die uitstekend geschikt zijn.

3D-design en animatie

Werk je met Autodesk 3DS Max, Autodesk Maya, Cinema 4D, Unity of Unreal Engine? We laten je graag weten welke workstations geschikt zijn voor deze software.

Renderen

Ga jij je workstation gebruiken om te renderen met programma’s zoals Redshift en V-Ray? We adviseren je graag over de juiste workstation.

CAD

Werk je bijna dagelijks met programma’s zoals Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Revit of Solidworks? Dan adviseren wij je graag over de bijpassende workstation.

Fotogrammetrie

Werk jij met Agisoft Metashape, Pix4D of RealityCapture? Kijk dan snel verder en vind de geschikte workstation voor jou.

Machine Learning

Dankzij software als TensorFlow en Pytorch wordt machine learning mogelijk. Om deze software vloeiend te laten werken adviseren we je graag welke workstation dit kan.

loader
Bezig met laden...