Black Friday deals bij AzertyBlack Friday deals bij Azerty
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 25*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

World Back-up Day

Waarom is een Back-Up belangrijk?

Op 31 maart is het World Back-up Day, een goed moment om je even af te vragen hoe jij je back-ups eigenlijk geregeld hebt. Want wat gebeurt er als de harde schijf van je computer het begeeft? Of bij een brand?

Een goede back-upstrategie is de 3-2-1 regel. Deze strategie schrijft voor dat je van elk belangrijk bestand 3 exemplaren hebt, lokaal op 2 verschillende apparaten en 1 kopie op een externe locatie.

Maar welke apparaten kun je hier het beste voor aanschaffen? Om je alvast een stukje op weg te helpen hebben we hieronder een selectie gemaakt.

NetwerkkabelsNetwerkkabels

NAS+HDD

Een manier om de strategie in de praktijk te brengen is door een NAS in je netwerk op te nemen en deze in te stellen als back-up. Zo heb je je belangrijke bestanden op je eigen systeem en op je NAS staan. Als een van je apparaten defect raakt heb je zo nog toegang tot je belangrijke bestanden. Je kunt ervoor kiezen om vanaf je NAS weer automatisch een kopie te maken naar een externe locatie, om zo ook in het ergste geval een veilige back-up te hebben.

NAS-Assemblage

Wil je een NAS kopen maar vind je het iets te spannend om zelf de harde schijven te installeren? Plaats naast je NAS en de harde schijven die je wilt ook het NAS-assemblageproduct in je winkelwagentje en wij plaatsen de schijven voor je.

NAS assemblageNAS assemblage

EXTERNE HDD & SSD

Een externe harde schijf is ideaal als makkelijke back-up van al je bestanden als je deze veilig en makkelijk ergens mee naar toe wil kunnen nemen. Is de snelheid van de opslag hierbij erg belangrijk, kies dan voor een SSD.

INTERNE HDD & SSD

Liever een extra back-up in je systeem? Dat kan met een Interne HDD of SSD.

APC - UPS

Een UPS is een noodbatterij die je extra tijd geef om je bestanden te redden wanneer de stroom uitvalt. Onmisbaar in je bedrijf om al je belangrijke bestanden veilig te houden, maar ook handig om thuis de stroomvoorziening van je NAS veilig te stellen.

APC Smart-UPSAPC Smart-UPS