NVIDIA Week bij AzertyNVIDIA Week bij Azerty
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50*
 • In-house assemblage
 • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
 • Eigen technische dienst
 • We helpen je graag: 0572-328120

USB-hubs

Op zoek naar een USB hub? Azerty verkoopt alle populaire USB hubs voor een scherpe prijs. Veel USB hubs kunnen we direct uit eigen voorraad leveren. Bij Azerty geldt dan vandaag besteld, volgende werkdag in huis -ook in het weekend.

Hulp nodig met het kiezen van een UBS hub?

USB-hubs

Er zijn 657 resultaten gevonden

1-24 van 657 resultaten
Pagina
 1. HP Universal USB-C Multiport Hub - Dockingstation
  USB-C - HDMI, DP - voor OMEN by HP Laptop 16; Victus by HP Laptop 15, 16; Laptop 14, 15; Pro x360
  Volgende werkdag in huis
  89,00 73,55
 2. Digi AnywhereUSB 2 Plus - Hub
  Beheerd - 2 x USB 3.1 Gen 1 + 1 x 10/100/1000 - desktop, monteerbaar op oppervlak
  Volgende werkdag in huis
  462,95 382,60
 3. HP Envy USB-C Hub - Hub
  1 x SuperSpeed USB 3.0 + 1 x HDMI + 1 x USB 2.0 + 1 x USB-C - desktop - voor OMEN by HP 16; Chromebook 14; Pavilion Gaming 16, 17, TG01; Pavilion x360; Spectre x360
  Volgende werkdag in huis
  64,95 53,68
 4. HP Envy USB-C Hub - Hub
  1 x SuperSpeed USB 3.0 + 1 x HDMI + 1 x USB 2.0 + 1 x USB-C - desktop - voor OMEN by HP 16; Chromebook 14; Pavilion Gaming 16, 17, TG01; Pavilion x360; Spectre x360
  Volgende werkdag in huis
  99,00 81,82

Er zijn 657 resultaten gevonden

1-24 van 657 resultaten
Pagina

Wat kan ik met een USB hub?

Een hub is het centrale punt in de infrastructuur van een netwerk. Anders gezegd is een hub een apparaat waarin alle computers die op het netwerk zijn aangesloten samen komen. Een USB hub werkt op dezelfde manier. Bij deze toepassing kunnen meerdere USB apparaten op een enkele poort aangesloten worden. De ideale oplossing als je laptop of desktop computer over weinig poorten beschikt. USB is een afkorting van Universal Serial Busen vertaald naar het Nederlands Universele Seriële Bus.

startech usb hubstartech usb hub
icy box usb hub wit whiteicy box usb hub wit white

Subgroepen Hubs

Subgroepen Hubs worden onderverdeeld in drie subgroepen. De actieve hub, die behalve computers met elkaar verbindt ook het signaal kan versterken. Deze zorgt ervoor dat data ongehinderd kunnen worden overgezet. De passieve hub, die signalen niet kan versterken en dus alleen als centraal punt dient. En dan is er nog de intelligente hub.

Deze is vergelijkbaar met de actieve hub en biedt daarnaast de mogelijkheid om vanuit dit centrale punt het netwerk te beheren. Dit houdt in dat de intelligente hub problemen binnen het netwerk kan vinden en oplossen, zodat de data nog beter dan bij een actieve hub op de bedoelde bestemming kan aankomen.

USB hubs heb je in allerlei vormen. Zo zijn er exemplaren die uitgebracht worden in grotere behuizingen die verbonden kunnen worden met computers door middel van een kabel. Maar er zijn ook kleinere, compacte versies zonder behuizing die je direct aan de USB poort van een computer kunt bevestigen. Natuurlijk is er ook een grote verscheidenheid aan aantal poorten waarover de hubs kunnen beschikken.

         
         
         
         
         

USB hub met voeding

Met het aansluiten van meerdere apparaten op een hub, vraag je veel van de stroomvoorziening ervan. Een USB met voeding zorgt ervoor dat de apparaten die op de hub zijn aangesloten en zelf geen voeding hebben daarvan voorzien worden. Doordat er geen tekort aan stroom is, kun je voorkomen dat er onderbrekingen of andere problemen ontstaan in het versturen van data.

usb hub zwart blackusb hub zwart black
startech usb hub white witstartech usb hub white wit

USB standaarden

Er bestaan verschillende USB standaarden en dus ook verschillende USB hubs met elk een eigen type USB poorten. Zo is er de USB 2.0 hub die alleen geschikt is voor de meer eenvoudige apparaten. Daarnaast is er de USB 3.0 hub, die bestemd is voor apparaten die een groter vermogen en meer snelheid vragen. En dan is er nog de USB C hub, waar apparaten op aangesloten kunnen worden die een kabel hebben met een kleinere, ovale en omkeerbare aansluiting