• In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

USB-sticks

Een USB-stick is ideaal voor het opslaan en meenemen van muziek, foto's, video's en documenten. Een USB-stick is compact waardoor het gemakkelijk is om bij je te dragen en het is een relatief goedkope manier om data op te slaan. De kenmerken van een USB-stick die je in overweging moet nemen bij de aanschaf zijn de opslagcapaciteit, interface, beveiliging en de lees- en schrijfsnelheid. Bedenk goed voor welke doeleinden jij een memory stick wilt gaan gebruiken en zoek daar de juiste stick bij.

USB-sticks

Er zijn 859 resultaten gevonden

1-24 van 859 resultaten
Pagina

Er zijn 859 resultaten gevonden

1-24 van 859 resultaten
Pagina

USB stick

Wat is er handiger dan extern geheugen in klein formaat? Geheugen dat je in een handomdraai kunt verbinden met je laptop of desktop computer en weer kunt overschrijven en ontkoppelen wanneer je dat wil. De USB stick is speciaal voor ontworpen om dit mogelijk te maken.

USB stick SanDiskUSB stick SanDisk
usb stick corsair gtxusb stick corsair gtx

Voor de komst van de USB stick waren CD ROMS de meest ideale manier om bestanden over te zetten naar andere computers, maar hier waren grote nadelen aan verbonden. Zo konden gegevens die veel ruimte in beslag namen vaak slechts gedeeltelijk op een CD ROM geplaatst worden, waardoor je genoodzaakt was er meerdere exemplaren te gebruiken. Ook konden CD ROMS sneller beschadigd raken en daardoor onbruikbaar worden. Met de introductie van de USB stick in 2000 met de naam ThumbDrive, geproduceerd door het bedrijf Trek Technology in Singapore, verdwenen deze problemen. In datzelfde jaar bracht IBM de DiskOnKey, een eigen model uit. Een voorbeeld van een USB stick is de flash drive 3.0.

         
         
         
         
         

De USB stick valt onder het zogenaamde flashgeheugen. Hiermee wordt een type geheugen bedoeld waarvan de inhoud door middel van één handeling, oftewel in een flits, gewist kan worden. Hiermee maak je dus in één keer ruimte vrij om nieuwe bestanden te kunnen opslaan. USB sticks hebben echter geen ingebouwde voedingsbron, dus moeten aangesloten worden op een laptop of desktop computer om te functioneren.

usb stick datatraveler 100 g3 16gbusb stick datatraveler 100 g3 16gb
usb stick sandisk kleinusb stick sandisk klein

USB sticks hebben een klein formaat, wat erg handig is als je deze wilt meenemen naar een andere plek. Hierdoor bestaat ook de kans dat je de geheugenstick verliest. Om te voorkomen dat anderen de gegevens kunnen inzien zijn inmiddels verschillende vormen van beveiliging geïntegreerd. Zo kun je de toegang tot de gehele informatie blokkeren met een wachtwoord, of ieder bestand afzonderlijk versleutelen. Tegenwoordig kun je dit zelfs doen door middel van een eigen unieke vingerafdruk.

USB sticks worden in verschillende grootten en met verschillende hoeveelheden beschikbaar geheugen geproduceerd. Zo is er bijvoorbeeld de mini USB stick of micro USB stick met een doorsnee lengte van rond de twee centimeter. USB stick zijn verkrijgbaar met verschillende aantallen gigabytes. Zo is er de USB stick 16 GB, de USB stick 32 GB, USB stick 64 GB en de USB stick 128 GB.

De kosten van een USB stick zijn over het algemeen vrij laag en dus betaalbaar voor iedereen. Wil je een echt goedkope USB stick kopen, dan zijn merken als Kingston en Intenso uitermate geschikt.