Black Friday deals bij AzertyBlack Friday deals bij Azerty
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50*
 • In-house assemblage
 • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
 • Eigen technische dienst
 • We helpen je graag: 0572-328120

Webcams

Op zoek naar een webcam? Wij verkopen alle populaire webcams voor een scherpe prijs. Veel webcams kunnen we direct uit eigen voorraad leveren. Bij Azerty geldt dan vandaag besteld, volgende werkdag in huis - ook in het weekend. Hulp nodig met het kiezen van een webcam?

Webcams

Er zijn 175 resultaten gevonden

1-24 van 175 resultaten
Pagina
 1. Webcam Full HD - 1080p
  USB Webcam met Microfoon - Webcam voor PC of Laptop - Draaibaar
  Volgende werkdag in huis
  22,87 18,90

Er zijn 175 resultaten gevonden

1-24 van 175 resultaten
Pagina

Webcam kopen

Online zichtbaar

Op steeds meer online plekken wordt verwacht dat je zichtbaar bent, of dit nou Zoom, Microsoft Teams of om streamen gaat. Bij online meetings wil je natuurlijk dat de ontvanger jou duidelijk in beeld heeft. Een goede webcam met minimaal HD of Full-HD-kwaliteit is dan wel een must, misschien zelfs wel 4k. Op deze manier kan je toch dat ene sollicitatiegesprek goed ingaan, beginnen aan je streamingcarrière of kunnen je collega’s je zien als je thuis aan het werk bent.

Een losse of ingebouwde webcam

Een losse webcam van een goede kwaliteit biedt betere prestaties op het gebied van de beeld- en de geluidskwaliteit dan een ingebouwde camera in een laptop. Een monitor van een desktop heeft zelden een ingebouwde webcam. Wil je videobellen of een webcast maken op jouw desktop, dan ben je genoodzaakt een losse webcam aan te schaffen. Er bestaan verschillende webcams met verschillende functies. Bepaal welke specificaties voor jou van belang zijn en kies de juiste.

randapparatuur webcam breedrandapparatuur webcam breed
soorten webcams avermedia lensensoorten webcams avermedia lensen

Soorten webcams

Een webcam kan in meerdere vormen en soorten voorkomen. Kort gezegd kun je webcams voor twee doelgroepen onderscheiden: consumenten of bedrijven. De webcam voor consumenten wordt vaak gezien als de HD-webcam, maar er komen steeds meer webcams op de markt met een hogere kwaliteit dan HD. Een webcam met usb-aansluiting, ook wel bekend als webcam USB, kan al oplopen tot een 4K-kwaliteit. Niet iedereen heeft een 4K-webcam nodig; ze hebben een speciale doelgroep en dat zijn voornamelijk streamers en andere gebruikers die na opnames het beeldmateriaal nog gaan bewerken.

Webcam met bedrading

De gemiddelde webcam beschikt over een USB-aansluiting, al zijn er ook modellen die draadloos functioneren. Het heeft allebei zijn voor- en nadelen. Zo beschikt een webcam met USB-aansluiting een betere kwaliteit in beeld, ook kunnen deze webcams een hogere resolutie ondersteunen. Het grootste nadeel is de kabel, nog niet eens de draagbaarheid; webcams zijn eenmaal niet zo groot.

Webcam zonder bedrading

Dan stuit je direct op het grootste voordeel dat een draadloze webcam heeft. Het heeft geen bekabeling nodig. Het nadeel dat je ziet bij draadloze apparatuur is ook zichtbaar bij deze draadloze webcams. Een draadloze webcam behaalt lang niet zo snel en makkelijk een hoge resolutie dan een bedrade webcam. Ook zie je vaak terug dat deze draadloze webcams een kleine vertraging hebben tussen beeld en geluid.

Ingebouwde of losse microfoon

Als je eenmaal duidelijk in beeld bent, wil je natuurlijk ook goed verstaanbaar zijn. Helaas is het zo dat niet elke webcam over een ingebouwde microfoon beschikt. Het is dus belangrijk goed te checken of de webcam die jij wil dit wel heeft. Beschikt je webcam niet over een ingebouwde microfoon? 

         
         
         
         
         

Zakelijke webcams

Er zijn ook webcams die speciaal gefocust zijn op het zakelijk gebruik. Deze webcams zijn met het oog op zakelijk gebruik ontworpen, beschikken vaak over een hogere resolutie en/of hebben een grotere kijkhoek. Zo hebben de zo genaamde conference-call webcams de hoogste resoluties en de grootste kijkhoek, waardoor je iedereen in de vergaderzaal duidelijk in beeld krijgt. Ben je voor zakelijk op zoek naar andere randapparatuur?

Logitech webcam modernLogitech webcam modern