Black Friday deals bij AzertyBlack Friday deals bij Azerty
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

Routers

Een snelle internetverbinding ontvangen van je provider is een ding. Het andere is om deze snelheid goed te kunnen benutten. Dit is niet anders mogelijk dan met een goede en juiste netwerk router. Bij het kiezen van de juiste router zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Graag geven wij je een beter inzicht bij het kiezen van de juiste netwerk router.

Routers

Er zijn 456 resultaten gevonden

1-24 van 456 resultaten
Pagina

Er zijn 456 resultaten gevonden

1-24 van 456 resultaten
Pagina

Single, Dual & Tri band

Deze band gaat niet onder de auto

Een draadloze router of wifi-router kan voorkomen in verschillende specificaties. Als je op zoek bent naar een router die de allerhoogste snelheden kan halen, dan is het belangrijk om te kijken over hoeveel bands de draadloze router beschikt. Dit staat aangegeven in de specificaties van de desbetreffende wifi-router.

Een band bij een draadloze router kan gezien worden als een specifiek kanaal. Hoe meer van deze bands, hoe meer het wifi-netwerk aan kan op het gebied van draaglast en snelheid. Zo is een tri band sneller dan dual band. Een tri band router beschikt over één 2.4 GHz band samen met twee 5 GHz bands. Hierbij is de belangrijkste de 5 GHz band, deze is geschikt voor zeer hoge snelheden en zware belasting. Helaas geeft een 5 GHz band niet het beste bereik, hiervoor kan je het beste weer gaan naar de 2.4 Ghz.

ASUS RT-AX88UASUS RT-AX88U
TP-LINK DecoTP-LINK Deco

WiFi mesh

Ze vangen alles op

Je ziet er het hoogstwaarschijnlijk steeds vaker voorbij komen, een wifi mesh. Wat is het nou eigenlijk? Wat houdt het in? Is het beter dan een standaard netwerk router? Een wifi mesh kan gezien worden als een heel net van kleine wifi-routers. Elk van deze modules straalt zelf zijn eigen wifi-signaal uit. De gehele wifi mesh zorgt er dan voor dat er één groot wifi-netwerk ontstaat.

Een voordeel van een wifi mesh die je al snel zal tegenkomen is het beter bereik hebben van wifi op meerdere plekken, ten opzichte van een traditionele wifi-router. Een wifi mesh is ook makkelijk uit te breiden met extra modules. Zo kan je op plekken waar de wifi mesh net geen dekking kan geven, toch de dekking zelf creëren. Helaas heeft een wifi mesh niet alleen maar voordelen ten opzichte van een standaard router. Zo is ligt de aanschafprijs al snel een heel stuk hoger, evenals het uitbreiden van de set.