Black Friday deals bij AzertyBlack Friday deals bij Azerty
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 25*
 • In-house assemblage
 • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
 • Eigen technische dienst
 • We helpen je graag: 0572-328120

NAS

Een NAS (network-attached storage) is een gebruiksvriendelijke thuisserver, waarmee je een of meerdere harde schijven aansluit op je thuis- of kantoornetwerk. Daarmee is het een veelzijdigere oplossing dan een USB-stick of externe harde schijf externe harde schijf. Synology en Qnap zijn de populairste fabrikanten van NAS-apparaten.

NAS
Seagate

Er zijn 385 resultaten gevonden

1-24 van 385 resultaten
Pagina
 1. Synology DS920+ - NAS-server
  4 bays - SATA 6Gb/s / eSATA - RAID 0, 1, 5, 6, 10, JBOD
  Volgende werkdag in huis
  559,00 461,98
 2. QNAP TS-431X3 - NAS-server
  4 bays - SATA 6Gb/s - RAID 0, 1, 5, 6, 10, JBOD, 5 hot spare, 6 hot spare, 10 hot spare
  2-3 werkdagen
  690,00 570,25

Er zijn 385 resultaten gevonden

1-24 van 385 resultaten
Pagina

Azerty's advies voor een NAS

Een NAS is de gulden middenweg tussen individuele externe opslag (zoals een externe harde schijf of USB-stick) en de clouddiensten van bedrijven als Microsoft en Google. Je data blijft immers binnen je eigen thuisnetwerk en volledig onder je eigen controle. Toch kun je vanaf elk geautoriseerd apparaat bij je bestanden, en met meerdere mensen vanaf dezelfde schijf werken.

Quick facts

Centrale opslag in je netwerk
Een of meerdere bays voor HDD’s
Aansluiten via ethernet (of wifi)

Gebruiksdoelen

Het populairste gebruiksdoel van NAS-apparaten is de private cloud. Hiermee heb je alle voordelen van het altijd beschikbaar zijn van je data, op volle snelheid en zonder afhankelijkheid van externe partijen. Veel NAS-fabrikanten hebben een eigen app voor smartphones en tablets, zodat je zelfs onderweg eenvoudig bij je bestanden kan.

Daarnaast kun je je NAS gebruiken om back-ups van je computer te maken. Met de Windows 10-functie Bestandsgeschiedenis kun je automatisch revisies laten bijhouden van bestanden, zodat je altijd terug kunt naar een eerdere versie. Vrijwel alle NAS-merken hebben daarnaast ook eigen back-upmogelijkheden.

Omdat je vanaf elk apparaat in je netwerk bij je NAS kunt, worden ze ook vaak ingezet voor het streamen van media. Sommige NAS-apparaten hebben zelfs een eigen video-uitgang. Maar je kunt video’s en muziek die op je NAS staat ook eenvoudig streamen naar een mediaspeler, televisie, tablet of smartphone.

Raid

Een NAS met meerdere harde schijven kun je op diverse manieren instellen, afhankelijk van je prioriteiten. Een bundeling van meerdere schijven in bijvoorbeeld een NAS wordt een RAID-array genoemd, waarbij RAID staat voor Redundant Array of Independent Disks.

Is betrouwbaarheid voor jou het belangrijkst, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alle data dubbel op te slaan op twee verschillende schijven (RAID-1). Moet jouw NAS echter vooral snel zijn, dan kun je de harde schijven samenvoegen tot één groot en tot dubbel zo snel opslagvolume (RAID-0). In de tabel hieronder zie je de verschillen tussen de belangrijkste RAID-niveaus.

Veel NAS-fabrikanten hebben naast de reguliere RAID-niveaus ook een eigen optie. Synology heeft bijvoorbeeld Hybrid RAID, een techniek die in feite RAID-1 toepast met twee schijven en RAID-5 als je drie of meer schijven installeert. Het grootste voordeel van deze optie is dat de RAID array automatisch wordt bijgewerkt als je op een later moment nog een schijf bijplaatst. Houd er wel rekening mee dat bij RAID-1 en hoger je de capaciteit van minimaal 1 harde schijf 'inlevert' om de extra betrouwbaarheid te bewerkstelligen.

  Raid-0 Raid-1 Raid-5 JBOD
Type Striping Mirroring Striping + parity Geen
Min. aantal disks 2 2 3 2
Capaciteit 100% 50% 75% 100%
Snelheid Meest Minst Normaal Normaal
Betrouwbaarheid Minst  Meest  Meest  Normaal

Jouw nieuwe NAS vind je bij Azerty

Bij Azerty kun je terecht voor NAS-apparaten van onder meer Asustor, Buffalo, Netgear, Qnap, Synology, Thecus en WD. Via de knoppen hieronder ga je direct naar NAS-apparaten die passen bij jouw gebruiksdoel.

2-bay NAS
4-bay NAS
8-12-bay NAS
Synology NAS
QNAP NAS
2,5GbE NAS