• In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

Printers

Een printer is een apparaat dat meestal verbonden is met een computer, een digitale camera of een scanner. Printers zijn ontworpen om bestanden af te drukken, over het algemeen op verschillende soorten papier. Een deel van de printers beschikt ook over de functie om te kopiëren. Bekende merken van printers zijn bijvoorbeeld HP, Epson, Canon en Xerox.

All-in-one-printersAll-in-one-printers

All-in-one-printers

Dot matrix-printersDot matrix-printers

Dot matrix-printers

InkjetprintersInkjetprinters

Inkjetprinters

LaserprintersLaserprinters

Laserprinters

Laserprinter

Een laserprinter maakt gebruik van lichttechnologie bij het afdrukken van teksten en afbeeldingen op papier. In de printer zit een drum (koker) die lichtgevoelig is en middels elektriciteit een negatieve lading krijgt. Daarna wordt de tekst of de afbeelding op de drum geprojecteerd en volgt er blootstelling aan tonerpoeder. Het tonerpoeder wordt vervolgens afgestoten door de niet-belichte vlakken op de drum, die over het papier rolt en door middel van verwarming het doelbestand afdrukt.

Meer informatie
printer laserprinter kantoorprinter laserprinter kantoor
printer kantoor all in oneprinter kantoor all in one

All-in-one printer

Met een all-in-one printer heb je de mogelijkheid om zowel te scannen, als kopiëren en printen. Voor het kopiëren hoeven deze printers niet verbonden te zijn aan een computer. All-in-one printers zijn voornamelijk geschikt voor consumenten die ze thuis gebruiken, of voor bedrijven die gevestigd zijn in kleinere kantoren. Meestal is de technologie gebaseerd op die van inkjetprinters en in sommige gevallen op die van laserprinters.

Meer informatie

Inkjet printer

Een inkjet printer brengt inkt aan op het papier waarop bestanden en afbeeldingen worden afgedrukt. Hoewel de inktpatronen relatief kostbaar zijn, worden de inkjetprinters tegen een betaalbare prijs aangeboden. De inkjet printer is uitgevonden in 1971, maar het duurde tot 1984 voor deze ook beschikbaar werd voor consumenten. Deze zogenaamde ThinkJet printer werd ontworpen en geïntroduceerd door fabrikant Hewlett Packard.

Meer informatie
Inkjet printer Inkjet printer
printer met wifiprinter met wifi

Printer met Wifi

Een printer met Wifi kan een laser-, inkjet- of all-in-one printer zijn die beschikt over een draadloze verbinding met het netwerk. Deze printers hoef je dus niet aan te sluiten op een PC of laptop om er gebruik van te kunnen maken. Ook heb je geen last van allerlei kabels, waarmee een kantoor of thuisomgeving al snel rommelig wordt. In plaats daarvan kun je printers met Wifi aansturen vanuit de cloud en sommige zelfs met een app op je telefoon.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Laserprinter of inkjetprinter, wat is beter?
Dat hangt er vanaf waar je hem voor wil gebruiken. Over het algemeen zijn laserprinters beter in het afdrukken van teksten en afbeeldingen met strakke lijnen. Daarom worden ze vooral zakelijk veel gebruikt. Ook printen ze een stuk sneller dan inkjetprinters. Inkjetprinters zijn weer beter in het afdrukken van foto's en afbeeldingen met hoge resolutie en veel kleur.

Welke printer is het goedkoopst?
Ben je op zoek naar een goedkope printer? Bedenk dan of een kleurenprinter voor jou wel voldoende meerwaarde heeft. Als je alleen maar tekstbestanden print en zwart-wit daarvoor prima is, kies dan voor een zwart-wit printer. Dat is dan namelijk je goedkoopste optie.

Wil je toch voor kleur gaan? Geen probleem. Ook dan zijn er zat opties.
De volgende vraag is of je genoeg hebt aan alleen een printfunctie of wil je ook kunnen scannen en kopiëren met je nieuwe apparaat? Als je echt alleen wilt printen, hoef je geen all-in-one apparaat aan te schaffen. Als je die functies wegstreept, scheelt dat ook weer in de prijs.

Wat kost het om de inkt te vervangen?
Dat verschilt per printer. Je kunt wel een onderscheid maken tussen inkjetprinters en laserprinters.

Inkjetprinters zijn vaak de voordeligste printers om aan te schaffen, maar als je een cartridge moet vervangen, schrik je vaak van de prijs van de cartridge. Kijk daarom ook eerst naar wat een cartridge kost voor de printer die je op het oog hebt. Dan heb je een veel beter beeld van de totaalkosten van je nieuwe printer. Onthou ook dat cartridges kunnen uitdrogen als je je printer weinig gebruikt. Ook al gebruik je je printer dus weinig, dan nog kan het zijn dat je vaker dan je van tevoren had bedacht je cartridge(s) moet vervangen.

Een laserprinter is duurder in aanschaf dan een inkjetprinter. De laserprinter werkt met toners in plaats van cartridges. In de toner zit inkt in poedervorm. Het vervangen van een toner is goedkoper dan het vervangen van een cartridge. Doordat een laserprinter gebruik maakt van inkt in poedervorm, kunnen ze niet uitdrogen zoals bij inkjetprinters. Ook hier is het slim om even te bekijken wat het kost als je een toner dient te vervangen van de laserprinter die je op het oog hebt.

Bezig met laden...