Black Friday deals bij AzertyBlack Friday deals bij Azerty
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

Externe harde schijven

Heb je een tekort aan opslagcapaciteit of wil je graag foto's, video's of bestanden met je meenemen? Dan is een externe harde schijf (HDD) ideaal voor jou. Een HDD is op een bepaalde bestandsindeling geformatteerd waardoor deze direct (plug-and-play) werkt op een Windows PC of Mac.

Externe harde schijven

Er zijn 480 resultaten gevonden

1-24 van 480 resultaten
Pagina

Er zijn 480 resultaten gevonden

1-24 van 480 resultaten
Pagina

Geschiedenis

De oorsprong van de harde schrijf

Een extern geheugen is een opslagvorm voor gegevens buiten het moederbord en kan via bedrading verbonden worden met het moederbord. De eerste harde schijf, ook HDD genoemd (afkomstig van het Engelse ‘hard disk drive’), verscheen voor het eerst in 1956.

Het bedrijf IBM kwam met de RAMAC. Deze harde schijf had een totale opslag van 5MB. IBM had een speciale afdeling voor opslag, deze afdeling werd in 2003 aan Hitachi verkocht. Dat is bijzonder omdat IBM de eerste harde schijf fabriceerde. De Hitachi opslag afdeling werd later weer doorverkocht aan Western Digital.

Externe harde schijven IBM RAMAC vliegtuigExterne harde schijven IBM RAMAC vliegtuig
Verbatim Store 'n' Save Externe harde schijfVerbatim Store 'n' Save Externe harde schijf

Externe harde schijf

Net zo makkelijk

Sinds de lancering van De RAMAC groeide de opslagcapaciteit en werd de schijf steeds kleiner. De externe harde schijf is hier een goed voorbeeld van. Dit is simpel aan te sluiten op je pc zonder de pc helemaal los te hoeven schroeven. Met de USB-aansluiting kan je hem loskoppelen en neem je hem overal mee naartoe. Kortom, ideaal voor het opslaan van foto’s, video’s en bestanden!

         
         
         
         
         

Voor ieder wat wils

Harde schijven komen in vele vormen en opslagcapaciteiten. Bij enkelen is capaciteit zo groot als een USB-stick, dit kan bijvoorbeeld 6 GB of 8 GB zijn. De meest toegankelijke en gebruikte harde schijven zijn die van 1 TB of 2 TB.

Meer info
Kingston DataTraveler 100 G3Kingston DataTraveler 100 G3
G-Technology G-DRIVE USB-C GDREUCEB100001ADBG-Technology G-DRIVE USB-C GDREUCEB100001ADB

Van 1 TB tot wel 10 TB

Voor de gamer

Ben je een echte gamer en wil jij jouw games overal mee naartoe nemen? Dan zijn er ook harde schijven met een opslag van 6TB of 10TB. Met deze ruime opslagcapaciteit heb jij voldoende plek voor alle games. Dit is ideaal als je geen zin hebt om je hele pc mee te nemen.

Western Digital

De Amerikaanse fabrikant Western Digital Corporation is een van de grootste fabrikanten in de harde schijvenwereld en bezit een groot deel van de markt.

Western Digital levert haar harde schijven met heliumtechnologie (HelioSeal). Deze technologie zorgt ervoor dat de harde schijven erg betrouwbaar zijn en optimaal presteren. Western Digital wil een omgeving creëren voor data die de volgende generatie kan inspireren.

Meer info
WD ElementsWD Elements
Seagate ExpansionSeagate Expansion

Seagate

Seagate Technology is de oudste onafhankelijke fabrikant van harde schijven. Seagate Technology is de eerste die een 5,25 inch HDD introduceert. Door deze harde schijf kunnen we tegenwoordig met een hoog volume de harde schijven in pc’s plaatsen.

Als bedrijf wil Seagate betrouwbare oplossingen maken. Het belangrijkste voor Seagate is de gebruikerservaring, dat Seagate realiseert door allerlei samenwerkingen aan te gaan.

Meer info