• In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

Dockingstations

Om een werkplek met een laptop  functioneel te laten zijn, biedt een docking station de oplossing. Dankzij een docking station sluit je eenvoudig één of meerdere monitoren aan op je laptop. Ook word je niet langer beperkt door het aantal USB-poorten dat jouw laptop te bieden heeft. Zo kun je eenvoudig al jouw randapparatuur aansluiten. Bij het installeren van je laptop op je werkplek hoef je enkel het docking station aan te sluiten en al je apparatuur wordt automatisch gekoppeld.

Dockingstations
Act Docking stations

Er zijn 983 resultaten gevonden

1-24 van 983 resultaten
Pagina
  1. HP Universal USB-C Multiport Hub - Dockingstation
    USB-C - HDMI, DP - voor OMEN by HP Laptop 16; Victus by HP Laptop 15, 16; Laptop 14, 15; Pro x360
    Volgende werkdag in huis
    80,24 66,31

Er zijn 983 resultaten gevonden

1-24 van 983 resultaten
Pagina

Wat is een docking station?

Een docking station is een begrip dat op meerdere manieren geïnterpreteerd kan worden, zo kan het om een USB, Thunderbolt, USB-C of universele dock gaan. Een docking station heeft altijd wel een van de volgende twee doelen: het uitbreiden van het aantal poorten en/of het docken van een apparaat. De meeste docking stations voorzien je laptop ook van stroom. Zo hoef je geen aparte adapter meer te gebruiken.

Setup met docking stationSetup met docking station

Hoe kies je een docking station?

Docking stations zijn er in allerlei soorten en maten. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf? Allereerst moet je kijken naar de laptop die je wilt aansluiten. Zo zijn er speciale docks voor Windows of MacBook. Ten tweede moet je rekening houden met de bekabeling. Welke kabels wil je koppelen aan de dock en is hier überhaupt ruimte voor? Als laatste moet je nadenken over waar je de docking station voor wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld twee monitoren koppelen en kan dit op je docking station wel?

Mobiele docking stations
Als je veel onderweg bent is het handig om te kiezen voor docking station USB en docking station USB C. De meeste mobiele apparaten zoals laptop en tablets beschikken niet meer over alle poorten die je nodig hebt. Deze mobiele docking stations voorzien je van de poorten die je te kort komt.

Vaste docking stations
Voor de mensen die liever een vaste werkplek hebben met hun mobiele apparaat zijn er meerdere oplossingen op de markt. Het meest gangbaar is een docking station waarbij een enkele kabel of connector verbinding maakt met het apparaat. Het is belangrijk om ook hierbij te kijken wat er mogelijk is en wat je zoekt.

Een merkspecifieke of universele docking station?

Het komt vaak voor dat bepaalde docking stations specifiek zijn aan een merk, je ziet dit terug bij de producten van Dell, HP en Microsoft. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee. Een voordeel is dat de ondersteuning en verbinding perfect is tussen apparaat en dock. Veel merkspecifieke docking stations bieden ook de mogelijkheid om het apparaat te laden via diezelfde kabel. Een nadeel bij deze docking stations is bijvoorbeeld, voor veel mensen de prijs en de tegenvallende poortselectie.

Zie jij in een van deze nadelen terug in een docking station? Dan is een universal dock wellicht iets voor jou! Een universal dock maakt gebruik van de meest voorkomende aansluitingen, zoals USB-A of USB-C. Deze docking oplossingen zijn niet merkspecifiek, al betekent dat niet direct dat het op elk apparaat werkt.

HP docking stationHP docking station

HP docking stations

Op zoek naar een docking station van HP? In ons assortiment kun je terecht voor de meest populaire docking stations van HP, zoals de HP Thunderbolt Dock waarmee je onder andere USB-C apparaten en twee 4K beeldschermen kunt aansluiten. Op zoek naar een specifiek model voor je HP-laptop? Ook dan kunnen we je helpen met de ultraslim docking stations.

Dell docking  stations

Zoek je uitbreiding voor jouw Dell laptop? Wij bieden diverse Dell docking stations waarmee je eenvoudig meer USB-poorten en HDMI-poorten tot je beschikking hebt. Ook voor modelspecifieke Dell laptops, zoals de Dell Latitude, de Dell Vostro en de Dell Precision, hebben wij geschikte docking stations. Zo weet je zeker dat je een docking station hebt die past bij jouw laptop.

Dell docking stationDell docking station
Lenovo docking stationLenovo docking station

Lenovo docking stations

Razendsnel randapparatuur verbinden met je Lenovo laptop? Met een docking station van Lenovo ben je verzekerd van de beste verbinding. In onze webshop hebben we verschillende modellen waarmee je extra monitoren, apparaten en internet kunt aansluiten. Je hebt keuze uit mobiele docking stations, Dell Thunderbolt docking stations, maar ook poortreplicators van Dell.

Stel jouw vragen aan onze klantenservice!

Heb je vragen over onze producten, diensten of service? Onze deskundige medewerkers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en verwijzen je door indien nodig. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Een actueel overzicht van storingen en onderhoud vind je hier.