Black Friday deals bij AzertyBlack Friday deals bij Azerty
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

NVIDIA GeForce RTX 4090

Meer dan snel

GPU's uit de NVIDIA GeForce RTX 40 Series zijn meer dan snel voor gamers en creators. Ze worden aangestuurd door de ultra-efficiënte NVIDIA Ada Lovelace-architectuur die een enorme sprong voorwaarts maakt in zowel prestaties als AI-aangedreven graphics. Ervaar levensechte virtuele werelden met raytracing en ultrahoge FPS gaming met de laagste latentie. Ontdek revolutionaire nieuwe manieren om te creëren en ongekende werkflowversnelling.

NVIDIA GeForce RTX 4090

Er zijn 23 resultaten gevonden

Er zijn 23 resultaten gevonden

Veelgestelde vragen

Past de videokaart in mijn pc?
Controleer de specificaties van je behuizing of de lengte, breedte en hoogte van je videokaart ondersteund wordt. De nieuwe 4090 videokaarten kunnen tot 4 PCI sloten dik zijn, hierdoor kan het voorkomen dat je bepaalde sloten niet meer kan gebruiken.

Hoe weet ik of mijn voeding sterk genoeg is voor mijn videokaart?
De videokaarten uit de 4090 serie vereisen meer wattage dan zijn voorganger. De videokaarten vereisen minimaal 850 watt, voor je gehele systeem raden wij minimaal 1000 watt aan. Sommige modellen uit de 4090 serie maken gebruik van een nieuwe stroomstekker. Deze kaarten worden geleverd met een adapter, om vier PCI stekkers om te vormen naar de benodigde 16 pin. Je voeding dient dus vier 6+2 pin PCI stekkers te hebben.

Tips van Azerty

Oververhitting
Misschien heb je verhalen gehoord over videokaarten met smeltende connectoren. Inmiddels is bekend dat dit probleem zich alleen voordoet wanneer de 12Vhpwr-connector niet volledig is ingeplugd op de videokaarten. Houd hier dus rekening mee wanneer je de videokaart aansluit. Kijk hier voor een referentiefoto van NVIDIA.

Kabels buigen
Als je vanwege cablemanagement de voedingskabels wil buigen, doe dat dan voordat je deze aansluit op je videokaart. De connector op de kaart is fragiel en door de kabels van tevoren te buigen verminder je de kracht die je uitoefent op deze connector. Zo voorkom je schade.

Airflow
Omdat de kaart zoveel ruimte in je kast gebruikt kan het zijn dat je airflow niet meer optimaal is. Zorg ervoor dat er onder de videokaart genoeg ruimte is voor aanzuiging van koele lucht. Mocht je de ruimte te hebben om een fan te plaatsen aan de voorzijde van je behuizing, plaats deze dan zodat deze op je videokaart is gericht om deze optimaal te koelen. 

Over de GeForce RTX 4090

Het is NVIDIA opnieuw gelukt om het gamelandschap op zijn grondvesten te doen schudden met de GeForce RTX 4090. De RTX 4090 is tot wel 4 keer sneller dan de vorige generatie. Bovendien is de Ada Lovelace-architectuur efficiënter dan vorige generaties.

Raytracing
De RTX 40-serie beschikt over 3e generatie RT-cores, die een enorme verbetering in raytracing prestaties bieden. Raytracing simuleert hoe licht zich in de echte wereld gedraagt. Hierdoor zien je games er realistischer uit dan ooit tevoren.

NVIDIA DLSS 3
DLSS 3 is de nieuwste versie van NVIDIA's AI-aangedreven prestatievermenigvuldiger. DLSS gebruikt AI om lagere resoluties up te scalen, en om extra frames te genereren. Met DLSS kun je dus ook in superhoge resoluties hoge framerates halen.

NVIDIA Reflex
De GeForce RTX 4090 biedt de laagste latentie en de beste responsiviteit voor het ultieme competitieve voordeel. Reflex is gebouwd om de systeemlatentie te optimaliseren en te meten. Het zorgt ervoor dat je de beste precisieschutter wordt in jouw gamewereld.

NVIDIA Studio
Ook creators worden blij van de 4090. Met de NVIDIA Studio drivers til je je creatieve projecten naar het volgende niveau. De RTX 4090 biedt ongekende prestaties op het gebied van 3D-rendering, videobewerking en grafisch ontwerp.

NVIDIA Broadcast
Met NVIDIA Broadcast maak je van jouw woonkamer een studio. Functies als ruisverwijdering en virtuele achtergronden gebruiken AI om jouw livestreams en videogesprekken net dat beetje extra te geven.