Black Friday deals bij AzertyBlack Friday deals bij Azerty
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

M.2 SSD's

Een M.2 SSD heeft als voordeel dat deze direct op het moederbord geplaatst kan worden en zo een stuk minder ruimte in beslag neemt. Hierdoor is deze vormfactor ook erg geschikt voor notebooks en tablets. M.2 SSD's kunnen een SATA of een PCI Express (NVMe) interface hebben, het tweede type is een stuk sneller. Controleer de handleiding van je systeem of moederbord om te zien welke standaard het M.2 slot ondersteunt.

M.2 SSD's

Er zijn 844 resultaten gevonden

1-24 van 844 resultaten
Pagina

Er zijn 844 resultaten gevonden

1-24 van 844 resultaten
Pagina

Echt snel!

Als je gaat kijken naar de hoeveelheid verschillende SSD’s op de markt, kan je, net zoals vele anderen, door de bomen het bos niet meer zien. Elk merk heeft zijn eigen series aan SSD’s, met weer elk zijn eigen eigenschappen. Ook de marketing van elke SSD werkt niet zo goed mee, iedereen beweert de snelste en beste te zijn. Graag geven wij je een beter inzicht en overzicht van alle mogelijkheden op het gebiedt van M.2 SSD’s. Er zit er slotte voor iedereen wat bij.

Samsung 970 pro ssdSamsung 970 pro ssd
Corsair ssdCorsair ssd

Alle smaakjes

Een M.2 SSD kan ik verschillende capaciteiten voorkomen. Al is dat nog niet eens de belangrijkste specificaties van een M.2 SSD. Het belangrijkste om naar te kijken, bij de aanschaf van een M.2 SSD is de interface. De interface bepaald de maximale theoretische doorvoersnelheid van de SSD. De chips op de SSD kunnen bijvoorbeeld supersnel zijn, maar als de interface deze snelheden niet toelaat benut je het natuurlijk ook niet 100%. Zonde!

         
         
         
         
         

NVMe

Nieuwer = sneller

Voor wie SATA nog steeds te traag is of gewoon meer wil, is er NVMe op de markt gebracht. NVMe is een nieuwe technologie die de snelheid drastisch verhoogd. Een NVMe SSD draait niet over de SATA-interface naar de PCI-e bus. Hierdoor staat maximale theoretische doorvoersnelheid gelijk aan de PCI-e generatie en zijn lanes. Zo is PCI-e 3.0 x4 gelimiteerd op een doorvoersneleheid 3940MB/s en PCI-e 4.0 x4 op ongeveerd 5000MB/s.

Meer informatie
NVMe snellerNVMe sneller
Ironwolf NVMe ssdIronwolf NVMe ssd

Capaciteit

Het moet steeds groter en meer zijn

Een tweede specificatie die bij vrijwel elke SSD van belang is, is de capaciteit. Je wilt natuurlijk niet met een te kleine SSD zitten, waardoor je niet al je bestanden kwijt kan. Ze variëren heel erg in capaciteit, zo is het gemiddelde een M.2 SSD 500GB. Toch zien we dat steeds meer mensen kiezen voor een M.2 SSD 1TB omdat de prijzen dit steeds beter toelaten. De M.2 SSD’s kunnen oplopen tot een capaciteit van ongeveer 4TB.

Meer informatie