Black Friday deals bij AzertyBlack Friday deals bij Azerty
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50*
 • In-house assemblage
 • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
 • Eigen technische dienst
 • We helpen je graag: 0572-328120

AMD moederborden

Op zoek naar een AMD moederbord? Azerty verkoopt alle populaire AMD moederborden voor een scherpe prijs. Veel AMD moederborden kunnen we direct uit eigen voorraad leveren. Bij Azerty geldt dan vandaag besteld, volgende werkdag in huis - ook in het weekend. Hulp nodig met het kiezen van een moederbord? Bekijk ook onze overige moederborden:

AMD moederborden

Er zijn 282 resultaten gevonden

1-24 van 282 resultaten
Pagina
 1. Asus TUF GAMING B550-PLUS - Moederbord – ATX
  AM4 Socket - B550 – Realtek RTL8125B 2.5Gb LAN - Realtek ALC S1200A HD Audio – USB 3.2 Gen2
  Volgende werkdag in huis
  114,95 95,00

Er zijn 282 resultaten gevonden

1-24 van 282 resultaten
Pagina

Functie van een moederbord

Een moederbord wordt ook wel het hart van de computer genoemd, het laat computeronderdelen met elkaar communiceren. Vanwege deze hoofdtaak, de aansturing van componenten, is het essentieel dat je een moederbord kiest die geschikt is voor jouw componenten en wat jij wilt doen met jouw pc.

AMD moederborden bij Azerty

De AMD moederborden die je bij Azerty vindt, zijn onder andere de populaire varianten zoals de: Asrock760GM-HDV, Gigabyte X570 Aorus Master ATX Moederbord en Asus ROG Strix B450-F Gaming moederbord. Bekijk het overzicht van alle AMD moederborden voor het volledige assortiment van Azerty. Veel AMD moederborden zijn direct uit onze eigen voorraad te leveren. Bestel vandaag nog je AMD moederbord, zodat je het morgen in huis hebt!

         
         
         
         
         

AMD compatibiliteit

 • Compatibiliteit AMD met overige componenten
  Omdat het merk van een moederbord invloed heeft op het type componenten dat erbij past, dient het merk moederbord compatibel te zijn met het merk van jouw overige componenten. Zo is een AMD moederbord bijvoorbeeld vooral onderscheidend door de specifieke AMD processor die het ondersteunt. Hetzelfde geldt voor RAM (het geheugen) en een videokaart. Hieronder vind je belangrijke componenten om mee te nemen in je afweging voor een AMD moederbord:
 • AMD Socket
  Een belangrijk onderdeel van elk AMD moederbord is de socket. Hierin wordt namelijk de processor geplaatst die dient samen te werken met de andere componenten van AMD. De sockets die AMD levert komen in verschillende varianten. Zo is de mainstream socket van AMD al lange tijd ‘Pin Grid Array’ (PGA). Dit houdt in dat specifiek de pinnetjes die verantwoordelijk zijn voor het contact tussen het moederbord en de cpu, al op de processor zitten. Zowel de AM3+ als AM4 socket gaat alweer enkele generaties mee. Maar zowel deze AM4 Socket als de oudere voorgangers, zijn allemaal op dit ‘Pin Grid Array’ gebaseerd. Wel heeft AMD tenslotte nog aan aantal LGA sockets waarvan de TR4 en sTRX4 het meest gebruikelijk zijn.
 • AMD processor
  Een ander cruciaal component in je moederbord is de processor. Een AMD processor kan een erg goede keus zijn wanneer je meerdere cores wilt benutten, voor een goede prijs. Het is deze combinatie van prijs/kwaliteit waar de AMD processor dan ook om bekend staat. Zo biedt een AMD processor over het algemeen een relatief hoog aantal cores en threads. Vooral bij de mobile Ryzen processors is dit het geval. Populaire AMD processoren zijn dan ook bijvoorbeeld de AMD Ryzen 9 3900X, AMD Ryzen 7 3700X, AMD Ryzen 5 3600. Bekijk het volledige overzicht van AMD processoren bij Azerty.

AMD versus Intel

Wanneer kies je voor een moederbord van AMD en wanneer voor Intel? Van belang om te begrijpen is dat het merk van jouw moederbord bepalend is voor jouw overige computercomponenten. Dit moet compatibel zijn met elkaar, jouw overige componenten dienen van hetzelfde merk te zijn om de communicatie tussen deze onderling te kunnen waarborgen. AMD en Intel zijn al jarenlang elkaars competitie. Het grote verschil komt dan ook meer tot uiting in het segment waarop de merken zich richten. Zo focust AMD voornamelijk op een goede prijs-kwaliteit verhouding (krachtige categorie chipsets voor een goede prijs), terwijl Intel zich meer concentreert op betrouwbaarheid en een hogere klokfrequentie. Het hangt af van waar jij naar op zoek bent en welke eigenschap jij het meest waardeert, bij het maken van je keuze.