• Gratis thuisbezorgd vanaf € 25*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

AMD

AMD staat voor Advanced Micro Devices en is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in microprocessors en videokaarten. Deze zijn speciaal ontworpen door AMD voor gebruik in pc’s. Bekende productlijnen van AMD zijn de Ryzen, de Radeon en de Threadripper.

AMD is opgericht in de beroemde broedplaats voor computertechnologie Silicon Valley, Californië, in 1969. In eerste instantie begon het bedrijf niet zelf met het ontwerpen van processors, maar met de productie ervan voor derden. AMD werd partner van Intel, kreeg inzage in de ontwerpen van nieuwe Intel-processors en fabriceerde deze vervolgens. Vanaf 1995 ontwerpt AMD eigen processors.

AMD

Wat is een processor

Een processor wordt ook wel een CPU genoemd. Dit is een afkorting van Central Processing Uniten vormt het hart van je computer. De processor voert de berekeningen uit die ervoor zorgen dat je pc kan functioneren. Een processor is compatibel met de specifieke socket op het moederbord en moet beschermd worden tegen oververhitting. Dat gebeurt door middel van een CPU-koeler. Processors hebben een bepaald type chipset, die bestemd is voor de juiste verbinding tussen de processor en andere componenten van de computer, zoals het geheugen, de monitor en de bedieningsapparatuur.

MEER INFO
AMD Ryzen 5000 seriesAMD Ryzen 5000 series
AMD Radeon ProAMD Radeon Pro

AMD videokaart

Voor gamers, maar ook voor anderen die intensief gebruik maken van het grafische onderdeel van de pc zoals ontwerpers en andere beoefenaars van creatieve beroepen, is een krachtige videokaart essentieel. Een AMD videokaart wordt met name door gamers beschouwd als betrouwbaar en gewild vanwege de sterke prestaties.

         
         
         
         
         

AMD Ryzen

De Ryzen is een AMD processor. Met dit product heeft het bedrijf al meerdere prijzen gewonnen, die binnen de wereld van de computertechnologie als toonaangevend worden beschouwd. De Ryzen zorgt voor een soepele werking van games en andere toepassingen, zodat je geen last hebt van vertraging of andere problemen, bijvoorbeeld tijdens het gamen.

MEER INFO
AMD Ryzen 7 3800XAMD Ryzen 7 3800X
AMD RadeonAMD Radeon

AMD Radeon

De Radeon productlijn van AMD die bestaat uit grafische kaarten van AMD. Deze zijn specifiek ontworpen en geschikt is voor gebruik door gamers. De AMD Radeon grafische kaarten zijn onderverdeeld in producten de gebruikt worden door gamers die op zeer hoog niveau presteren en andere kaarten die eerder bestemd zijn voor de startende gamer.

AMD Threadripper

De Threadripper is een processor van AMD, welke gekenmerkt wordt door tientallen cores, een hoge kloksnelheid en miljarden transistors. Dit maakt de nieuwste Threadripper een van de krachtigste processors ooit. AMD behoudt met dit hoogwaardige product duidelijk de positie van marktleider op gebied van processors.

MEER INFO
AMD Ryzen Threadripper 3970XAMD Ryzen Threadripper 3970X