• Gratis thuisbezorgd vanaf € 25*
 • In-house assemblage
 • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
 • Eigen technische dienst
 • We helpen je graag: 0572-328120

Mogelijke kosten

Bij een retouraanvraag kun je te maken krijgen met bijkomende kosten. Hieronder een overzicht van de verschillende kosten waar je rekening mee kunt houden.

Verzendkosten van jou naar Azerty

In eerste instantie dien je de verzending naar Azerty altijd zelf te betalen. Je kunt deze tot een maximum van € 15,- bij Azerty declareren in de volgende gevallen:

 • Azerty heeft een ander product geleverd dan het bestelde product.
 • Er is sprake van een defect binnen de garantietermijn en -voorwaarden

In andere gevallen zijn de verzendkosten voor jouw eigen rekening.

Dien een declaratie van verzendkosten altijd in via een e-mail naar onze Serviceafdeling onder vermelding van jouw IBAN, zodat deze zo soepel mogelijk kan worden afgehandeld.

Arbeidsuren indien er geen defect wordt gevonden


Indien wij geen defect kunnen vinden naar aanleiding van de door jou aangegeven klachten, kunnen er onderzoekskosten in rekening worden gebracht voor de geleverde arbeidsuren.

 • Onderzoek wordt per 30 minuten in rekening gebracht tegen een tarief van € 25,- (incl. BTW).
 • Wanneer er na twee uur geen defect is gevonden, of wanneer onze serviceafdeling bij aanvang verwacht langer dan twee uur bezig te zijn met jouw aanvraag, wordt eerst contact met jou opgenomen om de vervolgstappen en een kostenindicatie te bespreken.

Kosten bij inschakeling van een externe partij


Sommige producten mogen vanuit de fabrikant alleen door een specifiek aangewezen reparateur gerepareerd worden. Het is ook mogelijk dat bepaalde producten niet door Azerty zelf gerepareerd kunnen worden. In deze gevallen zullen wij jouw product doorsturen naar een reparatiepartner. Bij deze producten dient je rekening te houden met de volgende punten:

 • Als een reparatie onder garantie valt is dit uiteraard altijd kosteloos. Je kunt in de garantievoorwaarden in de documentatie van jouw product of op de website van de fabrikant terugvinden wat er wel en niet onder garantie valt.
 • Bij de meeste fabrikanten vallen gebruiksschade als vocht-, val-, stoot- en drukschade niet onder garantie. Wij kunnen zelf niet altijd vaststellen of hiervan sprake is voor wij het product doorsturen naar de reparateur.
 • Als blijkt dat het defect buiten garantie valt, kan de reparateur kosten in rekening brengen. Je krijgt dan via ons een prijsopgave met de volgende opties:
 1. Reparatie tegen de opgegeven prijs.
 2. Het product in de aangeleverde staat terugontvangen tegen betaling van de onderzoekskosten. Onderzoekkosten bij de reparateur variëren meestal van € 20,- tot € 80,- (incl. BTW), afhankelijk van de fabrikant, besteedde tijd en het soort product.

Vragen over service en retourneren


Heb je een vraag over garantie, een geretourneerd product of een andere servicevraag? Neem dan direct contact op met onze serviceafdeling.

Email: service@azerty.nl
Telefonisch: 0572 328 120