• Gratis thuisbezorgd vanaf € 25*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

APC

Life is on

APC is de afkorting van American Power Conversion, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in UPS, serverruimte oplossingen en back-ups van batterijen. Sinds de overname in 2007 is APC een dochteronderneming geworden van de Franse multinational Schneider Electric, maar produceert nog wel onder eigen naam. APC legt zich toe op het aanpakken van problemen die ontstaan wanneer de capaciteit van serverruimte, batterijen en andere vormen van stroomvoorziening overbelast raken. Om ervoor te zorgen dat deze niet crashen, heeft APC-toepassingen ontworpen om dit te voorkomen.

Net als Azerty werd APC opgericht in een kleine garage om vervolgens uit te groeien tot een volwassen bedrijf. APC startte al in 1981, op het moment dat internet nog in de kinderschoenen stond en heeft zich in de tussentijd kunnen ontplooien tot een speler van wereldformaat.

APC

APC UPS

Een goed voorbeeld van de producten van APC is de UPS, ook wel noodstroomvoeding genoemd. Dit is een voeding die spanning levert aan apparatuur zonder onderbrekingen in de toevoer, waardoor apparaten niet uitvallen, bijvoorbeeld tijdens een stroomstoring. Een UPS van APC wordt gekenmerkt door betrouwbaarheid. In een wereld waarin digitale data steeds belangrijker wordt ontstaan ook nieuwe risico's. Daarom is APC erop gespitst de toegankelijkheid tot deze data constant te waarborgen. Hiermee helpt APC te voorkomen dat bedrijven niet bij hun eigen gegevens kunnen en zo in de problemen raken.

APC UPSAPC UPS
APC Smart-UPSAPC Smart-UPS

APC Smart-UPS

De Smart-UPS is een productielijn van APC. De naam zegt het al: deze lijn bestaat uit producten die intelligent zijn, wat betekent dat zodra de stroom uitvalt onmiddellijk noodstroom geleverd wordt aan alle aangesloten apparatuur. Doordat een APC UPS dit automatisch doet voorkom je ongewenste uitval van bijvoorbeeld een PC, server of switch. Een deel van de Smart-UPS-producten van APC, met uitzondering van de SC en SMC serie, heeft zelfs als functie dat het temperatuur en vochtigheidsgraad kan meten middels een interfacekaart. Met de meegeleverde software is het mogelijk kritieke hardware geautomatiseerd en gecontroleerd af te sluiten.

         
         
         
         
         

APC Back-UPS

Ook de Back-UPS van APC kennen allerlei voordelen. Zo wordt er melding gegeven van batterij-uitval, waarmee een vroegtijdige foutanalyse van de accu's en tijdig preventief onderhoud mogelijk is. De stroombesparende stopcontacten sluiten automatisch de stroom af voor apparatuur die niet wordt gebruikt. Deze Back-UPS hebben in de regel ook een hoorbaar alarm, zodat gebruikers meteen op de hoogte zijn als er een foutmelding is. Daarnaast hebben ze een LCD-display, zodat gegevens goed te lezen zijn.

MEER INFO
APC Back-UPSAPC Back-UPS