NVIDIA Week bij AzertyNVIDIA Week bij Azerty
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

Crucial

Crucial. Als een merk van Micron is Crucial een van de grootste geheugen fabrikanten in de wereld. Met meer dan 40 jaar ervaring probeert het merk hun kwaliteit en expertise te leveren naar jouw computer.

Inmiddels staat Crucial bekend om zijn geheugen en SSD’s. Deze componenten zijn essentieel bij het in gebruik nemen van een computer. Crucial heeft hiervoor een betrouwbaarheidscontrole opgezet. Deze controle wordt al in de fabriek uitgevoerd zodat alleen de beste producten uitgeleverd worden naar klanten.

Crucial

Crucial Geheugen

Ongetwijfeld heb je het voorbij zien komen bij het kijken naar een geheugen - Crucial geheugen. Wat bij Crucial geheugen opmerkelijk is, is dat het geheugen een niet al te hoog prijskaartje heeft. De prijzen van Crucial kunnen zo laag blijven omdat zij deel uitmaken van Micron.

Crucial kent een aantal verschillende series binnen zijn reeks aan geheugens. Zo heb je een Crucial geheugen dat speciaal is ontwikkeld voor basis desktop gebruik, gaming, laptop en server/workstation. Met het basis desktop geheugen krijg je het meeste waar voor je geld. Jammer genoeg zit dit desktop geheugen wel gelimiteerd op een snelheid van maximaal 3200Mhz. Het laptop geheugen is vrijwel identiek aan desktop geheugen, alleen dan in een kleiner formaat.

Bij het Crucial geheugen dat is ontwikkeld voor gaming krijg je een aantal extra mogelijkheden qua looks en specificaties. Zo kan het Crucial gaming geheugen uitgerust zijn met RGB en/of met een heatsink. De snelheden bij dit gaming geheugen kunnen oplopen tot wel 4400Mhz.

Wat voorheen te kenmerken was als Crucial geheugen voor server/workstation, is nu te kenmerken als Micron Server DRAM. Dit geheugen is speciaal omwikkeld voor het gebruik in servers en workstations. Het grootste kenmerk aan dit geheugen is de mogelijkheid voor ECC, dat staat voor Error-Correcting Code.

Crucial SSD

In de afgelopen decennia is Crucial mee gaan doen met de grote jongens op het gebied van SSD’s. Een Crucial SSD is dan ook niet meer uit het veld weg te slaan. Een Crucial SSD kan momenteel voorkomen met een capaciteit tot en met 2 TB en is beschikbaar in een M.2 SATA, 2.5” SATA en M.2 NVME.

Meer info