NVIDIA Week bij AzertyNVIDIA Week bij Azerty
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

Monitoren

Je kunt kiezen uit vele honderden monitoren, die onder meer van elkaar verschillen in formaat, beeldverhouding en resolutie. Naast gewone beeldschermen koop je bij Azerty ook gaming monitoren en projectoren/beamers.

Monitoren

Er zijn 1931 resultaten gevonden

1921-1931 van 1931 resultaten
Pagina

Er zijn 1931 resultaten gevonden

1921-1931 van 1931 resultaten
Pagina

Azerty's advies voor monitoren

Hoewel veel hardwareliefhebbers het liefst een zo groot mogelijk deel van hun budget aan componenten besteden, dient de monitor niet te worden vergeten. Het is immers het onderdeel waar je de hele dag naar kijkt. Van een goede monitor heb je elke seconde dat je achter je pc zit plezier, of je nou aan het gamen bent, een film kijkt of in een spreadsheet werkt.

Monitor adviesMonitor advies

Groter, breder, scherper

De laatste jaren groeit het aanbod monitoren als kool. Er wordt steeds meer mogelijk: grotere formaten, alternatieve beeldverhoudingen en hogere resoluties bijvoorbeeld. Een van de laatste trends is de gebogen monitor, met een beeldverhouding van 21:9 (zoals je kent van bioscoopfilms) of soms zelfs nog breder. Ook de trend van een steeds hogere pixeldichtheid heeft monitorenland bereikt. Hoe hoger de resolutie, des te scherper en duidelijker het beeld.

TN vs IPS vs VA

Er zijn drie belangrijke varianten op het lcd-paneel dat je in zo goed als alle monitoren terugvindt. Het populairste type onder professionele gamers is het TN-paneel, omdat de responstijden van dit type paneel het laagst zijn. De kijkhoeken zijn echter een minder sterk punt van dit paneeltype. IPS scoort op dat punt stukken beter en gaat doorgaans ook gepaard met een betere kleurechtheid, waardoor IPS erg populair is bij foto- en videobewerkers. Alleen het contrast is soms wat minder. Contrast is juist het sterke punt van de derde paneeltechnologie, VA. Vooral de zwartwaardes zijn doorgaans aanmerkelijk beter op een VA-monitor. Wel heeft VA van oudsher de naam om de minst snelle van de drie soorten lcd-panelen te zijn, al zijn er tegenwoordig ook VA-monitoren op de markt die ook op gamingvlak goed mee kunnen komen.

MSI monitorMSI monitor

Gamer? Ga voor 144 Hz!

Als pc-gamer neem je natuurlijk geen genoegen met een lage fps. Om optimaal te kunnen profiteren van een snelle game-pc heb je ook een monitor nodig die zo veel beelden per seconde kan weergeven. Standaardbeeldschermen werken op een refreshrate van 60 Hz en kunnen zo maximaal 60 beelden per seconde weergeven, terwijl gaming monitoren met 120 Hz of 144 Hz (ruim) een dubbele snelheid hebben.

Veel gaming monitoren beschikken over een techniek voor een variabele refreshrate, namelijk AMD Freesync of NVIDIA G-Sync. Deze technologieën synchroniseren de verversing van je monitor met het moment waarop je videokaart een nieuw beeld af heeft, waardoor stutters en tearing verleden tijd zijn.

Tweede scherm

Een andere reden om een monitor aan te schaffen is dat je het prettig vindt om te werken met een tweede en groter scherm. Veel thuiswerkers en bijvoorbeeld zzp'ers zweren bij de combinatie van een laptop met een monitor.

Een extra scherm voor thuis staat garant voor prettig werken. Je kunt bijvoorbeeld meerdere bestanden tegelijk open hebben staan en bekijken. Dit wordt vooral gewaardeerd als je foto's moet bewerken, of veel dingen in Excel moet opzoeken en tegelijk wil noteren in een ander bestand.

2e monitor2e monitor