Black Friday deals bij AzertyBlack Friday deals bij Azerty
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

NVIDIA GeForce RTX 4090

Videokaarten uit de NVIDIA GeForce RTX 40 serie zijn meer dan snel voor gamers en creators. Ze worden aangestuurd door de ultra-efficiënte NVIDIA Ada Lovelace-architectuur die een enorme sprong voorwaarts maakt in zowel prestaties als AI-aangedreven graphics. Ervaar levensechte virtuele werelden met raytracing en ultrahoge FPS gaming met de laagste latentie. Ontdek revolutionaire nieuwe manieren om te creëren en ongekende werkflowversnelling.

Veelgestelde vragen

Past de videokaart in mijn pc?
Controleer de specificaties van je behuizing of de lengte, breedte en hoogte van je videokaart ondersteund wordt. De nieuwe 4090 videokaarten kunnen tot 4 PCI sloten dik zijn, hierdoor kan het voorkomen dat je bepaalde sloten niet meer kan gebruiken.

Hoe weet ik of mijn voeding sterk genoeg is voor mijn videokaart?
De videokaarten uit de 4090 serie vereisen meer wattage dan zijn voorganger. De videokaarten vereisen minimaal 850 watt, voor je gehele systeem raden wij minimaal 1000 watt aan. Sommige modellen uit de 4090 serie maken gebruik van een nieuwe stroomstekker. Deze kaarten worden geleverd met een adapter, om vier PCI stekkers om te vormen naar de benodigde 16 pin. Je voeding dient dus vier 6+2 pin PCI stekkers te hebben.

Hoe zorg ik dat mijn videokaart niet doorzakt?
Deze videokaarten zijn zwaarder dan zijn voorganger. Dit kan ervoor zorgen dat de videokaart gaat hangen. Hieronder staan twee videokaarthouders die je in vrijwel elke behuizing kunt plaatsen om doorzakken tegen te gaan. 

Tips van Azerty

Airflow
Omdat de kaart zoveel ruimte in je kast gebruikt kan het zijn dat je airflow niet meer optimaal is. Zorg ervoor dat er onder de videokaart genoeg ruimte is voor aanzuiging van koele lucht. Mocht je de ruimte te hebben om een fan te plaatsen aan de voorzijde van je behuizing, plaats deze dan zodat deze op je videokaart is gericht om deze optimaal te koelen.

Kabels buigen
Als je vanwege cablemanagement de voedingskabels wil buigen, doe dat dan voordat je deze aansluit op je videokaart. De connector op de kaart is fragiel en door de kabels van tevoren te buigen verminder je de kracht die je uitoefent op deze connector. Zo voorkom je schade.