• azerty/check In-house assemblage
  • azerty/check Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • azerty/check Eigen technische dienst
  • azerty/check Vragen? Stuur een appje

Bega Special Tools

Bega Special Tools werknemerBega Special Tools werknemer

Met nieuwe IT-omgeving klaar voor de toekomst

De wereld van IT is in beweging en Azerty heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een totaalleverancier van de hybride werkplek. Ook bij Bega Special Tools hebben we de complete IT-omgeving vernieuwd in samenwerking met Datavisual. Bega profiteert nu van de voordelen van Microsoft Cloud én van Device as a Service.
 

Bega Special Tools

Bega Special Tools is fabrikant van gespecialiseerde gereedschappen op het gebied van montage en demontage van lagers en aandrijfcomponenten. Het bedrijf uit Vaassen levert op maat gemaakte oplossingen aan verschillende industrieën. Denk aan de wind-, rail-, mijnbouw- en staalindustrie. Bega mag dan in 2021 overgenomen zijn door de Schaeffler Groep uit Duitsland, op de werkvloer heerst nog steeds de sfeer van het familiebedrijf zoals dat in 1978 is opgericht. Frouwkje Assen, controller bij Bega, vertelt: “Daar waar je rook uit de fabriek ziet komen, worden onze gereedschappen gebruikt.”

Vervanging van IT-omgeving

In 2020 was de lokale server van Bega afgeschreven. Het was dan ook de hoogste tijd voor vernieuwing van de IT-omgeving. Assen: “Zo’n lokale server kost veel onderhoud en om de vijf jaar een nieuwe server aanschaffen is een grote investering. We vonden het een must om mee te groeien met de toekomst. Bij Bega hebben we een groeistrategie en daar hoort ook een up-to-date IT-omgeving bij. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe partner die ons kon helpen met de migratie naar de cloud. Azerty kenden we al, want zij leveren de curved monitoren bij ons. Zo is het balletje gaan rollen.” Samen met Datavisual, IT-leverancier, werd er geïnventariseerd waar de behoefte lag en hoe de ideale omgeving eruit zou zien voor Bega.


“We vonden het een must om mee te groeien met de toekomst.
Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe IT-partner die ons kon helpen.”
Frouwkje Assen – Controller bij Bega Special Tools

Overstap naar de cloud

Na meerdere gesprekken bleek een migratie naar het cloudplatform van Microsoft Azure het juiste antwoord. In mei 2021 werd de migratie voltooid. Werkplekken zijn nu toekomstbestendig ingericht. Dat betekent dat medewerkers van Bega Special Tools volledig in de cloud werken. Zij hebben altijd en overal toegang tot documenten, applicaties en data. Assen is blij met die migratie, want ook zij ziet de voordelen van de cloud. “Zo kunnen we overal op onze laptops werken en hebben we toegang tot alles wat we nodig hebben om ons werk te doen. Met de nieuwe werkomgeving zijn we veel flexibeler en kunnen we efficiënterwerken. Door de opkomst van video-meetings en thuiswerken zien we direct de meerwaarde. Bovendien hoeven we geen werkstations meer te updaten.”

Bedrijfskritische applicatie

Een van de belangrijke voorwaardes van de nieuwe IT-omgeving was dat Bega gebruik kon blijven maken van Exact. Als deze bedrijfskritische applicatie niet beschikbaar is dan ligt het halve bedrijf plat. Ook de koppeling met Exact is opgenomen in de nieuwe werkplekomgeving. Voor Bega is niets zo vervelend als een IT-omgeving die niet werkt. “Het moet het simpelweg gewoon doen.” Bij calamiteiten of storingen kan Bega dan ook direct schakelen met Azerty en Datavisual. “Dat is voor ons enorm belangrijk, want we hebben geen eigen IT-afdeling of systeembeheerder. IT-specialisme moeten we dus inkopen. Gelukkig denkt Azerty met ons mee en wordt met name de proactiviteit door ons gewaardeerd.”

Bega Tools apparaatBega Tools apparaat

Device as a Service

Een van de andere diensten van Azerty waar Bega gebruik van maakt is Device as a Service. Hardware, software en diensten worden voor een vaste prijs per maand geleverd. Bega betaalt dus voor gebruik en niet voor bezit. Assen: “Als er nu een nieuwe medewerker komt, wordt er hardware geleverd, zoals een laptop. Hierop is alle software geïnstalleerd waar de collega’s mee moet werken. Hij of zij kan dus meteen aan de slag. Met Device as a Service kunnen we makkelijk op- en afschalen en betalen we alleen voor apparatuur die daadwerkelijk gebruikt wordt. ” Niet alleen de levering en installatie wordt door Azerty geregeld, maar ook onderhoud, reparaties, vervanging en de afvoer van devices. “Zo hebben we geen omkijken meer naar IT-beheer,” besluit Assen.

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via: sales@azerty.nl

loader
Bezig met laden...