• In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

Brother

At your side

Brother is een bedrijf gespecialiseerd in elektronica dat al meer dan honderd jaar bestaat. Het werd opgericht in 1908 in Nagoya, Japan. In 1958 vestigde Brother zich voor het eerst in Europa, namelijk in Ierland. Tien jaar later werd de Engelse stad Manchester de Europese hoofdvestiging van Brother. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op het produceren van brei- en typemachines en tegenwoordig is Brother gespecialiseerd in de productie van printers.

Brother is een bijzonder milieubewust bedrijf. Zo bieden ze klanten de mogelijkheid om na gebruik inktcartridges zonder kosten terug te sturen, zodat Brother ze kan recyclen. Hiermee wordt bijvoorbeeld Cool Earth, een niet-gouvernementele organisatie gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, gesponsord, die onder andere het Amazoneregenwoud middels een reeks aan programma’s beschermt.

Daarnaast doneert het bedrijf in het kader van Brother Earth een bedrag bij iedere klik op een van de twaalf door hen uitgekozen goede doelen.

Brother printer

De Brother printer staat bekend als een kwalitatief hoogwaardig product. In 1971 produceerde het bedrijf al de eerste matrixprinter die op hoge snelheid kon functioneren. Deze printer was ontworpen door CDCC en vervaardigd in de fabrieken van Brother. Dit zou het bedrijf op het idee brengen om zelf printers te gaan ontwikkelen.

Brother is de eerste producent die in 2009 het Blue Angel keurmerk kreeg en kon in 2010 beginnen met het voeren van de bekende Nordic Swan certificering.

Meer info
Brother printerBrother printer
Brother cardrigdeBrother cardrigde

Brother cartridge

De inkten die Brother produceert zijn speciaal ontwikkeld voor het allerbeste resultaat, met een extra groot kleurbereik en afdrukken die meer dan honderd jaar meegaan zonder vervagen. Behalve de printers dragen ook de cartridges het keurmerk van Blue Angel. Ook voldoen ze aan Europese wetten met betrekking tot de beperking op het gebruik van gevaarlijke stoffen.

Meer info

Label printer

Behalve inkjet- en laserprinters produceert Brother ook labelprinters. Deze worden voornamelijk gebruikt in de gezondheidszorg, voor industriële doeleinden, maar zijn ook geschikt voor gebruik in kantoren en zelfs voor consumenten.

Meer info
Brother label printerBrother label printer
Brother laser printerBrother laser printer

Laserprinter

De laserprinter van Brother maakt gebruik van lichttechnologie bij het afdrukken van teksten en afbeeldingen. In de printer zit een drum (koker) die lichtgevoelig is en middels elektriciteit aangestuurd wordt.

Meer info

Brother toner

De toners en inkten van Brother zijn speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat er geen meerdere afdrukken gemaakt hoeven te worden. Hiermee worden papier, tijd en geld bespaard. De uitzonderlijk kleine druppelgrootte van Brother toners zorgen voor een hoog gehalte aan scherpte van afbeeldingen en letters.

Meer info
Brother tonerBrother toner

Bezig met laden...