• Gratis thuisbezorgd vanaf € 25*
  • In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

WiFi 6E: 's werelds snelste, meest geavanceerde wifi

WiFi 6 is geëvolueerd. WiFi 6E biedt de hoogste snelheid en de meeste apparaatcapaciteit ooit, zelfs voor de meest geavanceerde slimme huizen en high end kantoren.


WiFi 6E verheft zichzelf boven alle andere oplossingen in de markt.


WiFi 6E-technologie voegt een geheel nieuwe 6GHz wifi-band toe - een extra snelle, ultra-exclusieve snelweg voor de nieuwste apparaten van vandaag.

Onlangs zijn er vanuit NETGEAR een aantal prachtige Wifi 6E producten op de markt gekomen. Hoewel de verbetering van de nieuwste wifi-standaard veel geroezemoes en opwinding krijgt van zowel tech-enthousiastelingen als early adopters, is het belang van wifi-uitbreiding naar de nieuwe 6GHz-band voor sommigen misschien niet zo duidelijk. De introductie van WiFi 6 is immers nog recent nieuws. Hier duiken we in zowel WiFi 6 als WiFi 6E en wijzen we op de belangrijkste verschillen tussen de twee.

Wifi 6E bezighedenWifi 6E bezigheden

Wat is Wifi 6?


WiFi 6 (802.11ax) werd in 2018 geïntroduceerd en de reguliere acceptatie van deze standaard volgde al snel met de ondersteuning van veel eindapparaten - iPhone, Samsung Galaxy, PlayStation 5, laptops, smart-tv's en meer. Als de nieuwste draadloze standaard vertegenwoordigt WiFi 6 verbeteringen ten opzichte van de vorige WiFi-standaard, 802.11ac. De belangrijkste voordelen van WiFi 6 ten opzichte van eerdere standaarden zoals WiFi 5 (802.11ac) zijn onder meer 4x aangesloten capaciteit, verhoogde gegevensdoorvoer en hogere snelheden, wat resulteert in verbeterde prestaties. Dit maakt WiFi 6 ideaal voor het ondersteunen van slimme huizen met meerdere aangesloten apparaten, 4K- en 8K-streaminginhoud, downloads en uploads van grote bestanden en gigabit-internetsnelheidsniveaus, voor een aangenamere wifi-ervaring.

Wat is het verschil tussen WiFi 6 en WiFi 6E?

Het belangrijkste verschil tussen de twee is simpelweg de nieuwe, ongebruikte 6GHz-band. WiFi 6E biedt u nog steeds de hoogste snelheden en meer verbonden capaciteit voor meer apparaten, maar de toevoeging van meer spectrum en kanalen met hoge bandbreedte helpt congestie en interferentie te verminderen - enkele van de grootste wifi-problemen van dit moment. Met WiFi 6E kunt u de soepelste en snelste streamingervaring, lagere latentie en ultrahoge snelheden verwachten, waardoor u de best mogelijke WiFi-ervaring krijgt.


Bijkomende verschillen zijn onder meer:

Geen legacy-apparaten op de 6GHz-band: De 6GHz-band is exclusief voor WiFi 6E-apparaten. 6GHz-netwerken hoeven niet langzamer te worden om oudere apparaten te kunnen gebruiken. Dit betekent dat WiFi 6E-apparaten ten volle kunnen profiteren van de bandbreedte-, spectrum- en snelheidsverbeteringen van 6GHz zonder te concurreren met niet-6E-apparaten.

Extra spectrum: de 6GHz-band ondersteunt tot 14 80MHz-kanalen of zeven 160MHz-kanalen. Meer beschikbare wifi-kanalen betekent meer beschikbaar wifi-spectrum en minder overlap tussen netwerken in drukke gebieden, zoals appartementencomplexen of kantoren.

Meer kanalen met hoge bandbreedte: de 6GHz-band ondersteunt bijna twee keer zoveel kanalen met hoge bandbreedte (80GHz, 160MHz) als 5GHz. Meer beschikbare kanalen met hoge bandbreedte betekent meer capaciteit voor toepassingen zoals 4K- en 8K-streaming, virtual reality-gaming en high-definition videoconferenties.

Geen DFS-scanning vereist: in tegenstelling tot 160 MHz-kanalen in de 5 GHz draadloze band, delen apparaten die werken op 6 GHz het spectrum niet met radarapparaten of tv-stations. Als gevolg hiervan kunnen mensen die geen gebruik kunnen maken van 160 MHz-kanalen omdat ze in de buurt van luchthavens of tv-stations wonen, profiteren van vrijgekomen 160 MHz-kanalen.

Ondersteunt WPA3 WiFi-beveiligingsprotocol: WPA 3 is verplicht voor alle WiFi 6 Certified-apparaten die werken op 6GHz. WPA3 is de nieuwste Wi-Fi Alliance-beveiligingscertificering. WPA3 biedt de nieuwste beveiligings- en authenticatieprotocollen. Hierdoor is 6GHz wifi-verkeer veiliger dan ooit en zijn 6GHz-netwerken moeilijker te hacken.