• In-house assemblage
  • Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • Eigen technische dienst
  • We helpen je graag: 0572-328120

Hoe kies ik een ASUS laptop?

Hoe kies ik een Asus laptop?

Asus heeft verschillende laptops in hun assortiment. Voor ieder budget is er wel een laptop beschikbaar. De laptops van Asus staan bekend om hun ongeëvenaarde mobiliteit. Ze zijn namelijk licht, waarbij ze niet inleveren op capaciteit om te kunnen multitasken.

Asus heeft een aantal series uitgebracht. Hieronder lees je meer over de verschillende series.Weet jij al waar je laptop aan moet voldoen?


Asus Notebooks - VivobookAsus Notebooks - Vivobook

Asus Vivobook

Het formaat van de laptop is voor jou als student enorm van belang. Je gaat veel onderweg zijn met jouw laptop: van je studentenkamer naar de collegezaal, dan door naar het studentencafé en wellicht rond je in de avond nog even een opdracht af met jouw studiegenootje op zijn of haar kamer.

Laptops met een formaat tot maximaal 15” zien wij als een handzaam formaat. Dit is een middelgroot formaat waarop je ook nog voldoende werkruimte hebt om jouw opdrachten af te ronden.

Het is ook goed om naar het gewicht van de laptop te kijken, aangezien je de laptop iedere dag meeneemt. Een laptop van zo’n 2 à 2,5 kg is eenvoudig mee te nemen.

Asus Zenbook

De Asus Zenbook biedt een stevige behuizing en is niet al te zwaar met een gewicht van minder dan 1,5 kilogram. Hierdoor is deze laptop geschikt om de hele dag mee te nemen. Net als bij de Vivobook, bestaat er van de Zenbook ook een Flip variant, waarmee een tablet en laptop wordt gecombineerd in één device. Heb je krachtigere onderdelen nodig? Geen probleem, kies een Zenbook Pro. De Zenbook S is de meest lichte en compacte uitvoering van de Zenbook. De Asus Zenbooks zijn ontworpen voor mensen die houden van mooie dingen en die niet willen kiezen tussen design en functionaliteit.

Asus X serie

Voor alledaags gebruik is een Asus X serie laptop uitermate geschikt. Met deze laptops betaal je niet de hoofdprijs. Wel kan je voor iedere gebruikerssituatie een laptop vinden in deze serie. Van basismodellen waarop je verslagen typt tot laptops waarmee je video’s kunt bewerken.

Processor

Het typen van teksten en het in elkaar zetten van een presentatie vergt niet veel van jouw processor. Uiteraard kun je altijd kiezen voor een snellere processor, maar in principe heb je voldoende aan een AMD Ryzen 3 of een Intel Core i3.

Videokaart

Over een videokaart kunnen we heel kort zijn, deze heb je niet nodig als je je laptop gebruikt om te internetten, e-mailen en tekstverwerken. Dit komt doordat bijna iedere laptopprocessor is voorzien van een grafische chip.

Werkgeheugen

Voor de basistaken waarvoor jij jouw laptop nodig hebt, heb je voldoende aan 4 GB werkgeheugen. Daarmee werkt de laptop snel genoeg en zou je zelfs nog je Spotify-lijst aan kunnen zetten.

Touchscreen

Tegenwoordig kom je steeds meer laptops tegen met een touchscreen. Deze apparaten zijn een combinatie van een tablet en een laptop, het toetsenbord kan je achter het scherm klappen of soms helemaal afnemen. Deze 2-in-1 laptops zijn daarom ideaal als je zowel het gebruik van een tablet als van een laptop prettig vindt. Dan hoef je namelijk niet twee apparaten aan te schaffen, maar kun je helemaal uit de voeten met één apparaat.

Batterijduur

Niet geheel onbelangrijk is de batterijduur. Aangezien je als studenten veel onderweg zult zijn met jouw laptop, wil je niet telkens op zoek moeten naar een stopcontact. Met een batterijduur van minimaal 8 uur kun je prima uit de voeten, ook als je een keer jouw oplader bent vergeten. Hou er wel rekening mee dat een batterij sneller leeg is als je videos op Youtube bekijkt dan wanneer je in Word teksten aan het typen bent.

Prijsindicatie

Uiteraard neem je in je overweging ook mee wat je betaalt voor een laptop. Hier boven staan de minimale vereisten voor een laptop waarmee je de basistaken kunt volbrengen. Voor zo’n € 500 koop je al een laptop waarmee je al jouw opdrachten kunt afronden.

Bezig met laden...