• azerty/check In-house assemblage
  • azerty/check Voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis*
  • azerty/check Eigen technische dienst
  • azerty/check Vragen? Stuur een appje

Samsung SSD

Hoe kies ik een Samsung SSD?
Ben je op zoek naar een SSD om jouw systeem een upgrade te geven? Weet je alleen niet waar je moet beginnen? Samsung is een grote speler in de markt en heeft de snelste en meest uitgebreide SSD’s. Wij nemen je graag mee in de opties die Samsung biedt.

Samsung SSDSamsung SSD

Interne Samsung SSD

Samsung is niet voor niets een toonaangevende fabrikant van SSD’s. Vooral als je snelheid belangrijk vindt, is een Samsung SSD een interessante overweging. Daarnaast beschikken de Samsung interne SSD’s over een ingebouwde techniek om oververhitting tegen te gaan. Ook beschikken de SSD’s over een hardware versleuteling en zuinig energiebeheer. Samsung heeft verschillende varianten op de markt gebracht: 2,5 inch, M.2 en mSATA SSD’s. Dus voor je laptop, ultrabook of pc is er een Samsung SSD beschikbaar. Samsung heeft drie modellen SSD’s op de markt gebracht: de QVO, EVO en de PRO.

Samsung QVO, EVO en PRO

Samsung richt zich met hun SSD’s op twee markten: de particuliere en de zakelijke markt. Waarbij de focus bij de zakelijke markt ligt op gegevensintegriteit, daarna de capaciteit en de prestaties, en als laatste op de kosten. Voor de consumenten SSD’s geldt dat er eerst gekeken wordt naar de kosten, gevolgd door capaciteit en prestaties en ten slotte de gegevensintegriteit. De QVO, EVO en PRO SSD’s beschikken allen over een verschillend NAND flash:

  • QVO: QLC (Quad-Level Cell, betekent dat één geheugencel 4 bits gegevens kan opslaan)
  • EVO: TLC (Triple-Level Cell, betekent dat één geheugencel 3 bits gegevens kan opslaan)
  • PRO: MLC (Multi-Level Cell, betekent dat één geheugencel 2 bits gegevens kan opslaan)

Prestaties
Over het algemeen zijn de prestaties van de Samsung PRO modellen het beste, daar betaal je namelijk ook voor. Dit komt door de schrijf- en leessnelheid van NAND flash. Hoe meer bit gegevens er in een cel worden opgeslagen, hoe meer drempelspanningen er nodig zijn. Dan moet de SSD meer tijd nemen om het spanningssignaal te identificeren, waardoor de lees- en schrijfsnelheid afneemt.

Levensduur
Ook scoren de PRO modellen op levensduur het beste. Deze SSD’s kunnen verreweg de meeste gegevens verwerken.

Externe Samsung SSD

Samsung heeft ook portable SSD’s in het assortiment. Deze SSD’s zorgen voor supersnelle externe opslagruimte. Een externe SSD is bijna onmisbaar. Deze is tot 9,5 keer sneller dan externe HDD’s. Daarmee zet je bestanden snel over en zijn ze veilig vergrendeld.

loader
Bezig met laden...